Најновије

МЕСЕЦ ДАНА ПАКЛА: Филм о борби против коронавируса би сви требало да погледају! (ВИДЕО)

Док је остатак света тек површно пратио причу о новој болести која хара "тамо далеко" и одмахивао руком на медије који су упозоравали да је пред вратима целог света изузетно озбиљна, дуга и тешка борба против непознатог и невидљивог непријатеља, кинеске власти 23. јануара кренуле су са серијом ригорозних мера, не само у Вухану, већ и осталим градовима у провинцији Хубеи, у нади да ће тако зауставити ширење коронавируса.

Вухан (Фото: Јутјуб)

Иако се ради о причи која, бар у Кини, има сретан завршетак, документарни филм "The Lockdown: One month in Wuhan" мучан је подсетник на месец дана дугу борбу кинеских власти с болешћу која је из дана у дан узимала све више жртава, а од почетних четрдесетак новооболелих бројка се убрзо попела на застрашујућих 14 хиљада заражених у само једном дану.

Као што знамо, тамошње власти недавно су започеле да полако ублажавају мере после периода од седам дана у којем није забележен ниједан нови случај.

И док се друштвеним мрежама шире пречесто глупе теорије завере, снимци чији је циљ да се умањи озбиљност пандемије и непроверене информације, овај полусатни документарац који је у кратком времену сакупио преко 15 милиона прегледа требало би да буде нови "хит". Посебно у државама чији становници још не схватају озбиљност ситуације с којом су суочени.

Документарац је битан и зато што су међународни здравствени стручњаци похвалили потезе кинеских власти рекавши како су били кључни за успоравање ширења вируса у остатку света за бар две до три недеље, а искуства очигледно успешне борбе против вируса од пресудне су важности за државе које у ову борбу тек крећу.  

У исто време ово је, као што су аутори филма кажу: "Посвета свима који су се неуморно борили против вируса COVID-19 како би обуздали епидемију. Њихова одбрана човечанства остаће заувек запамћена."

Жестоки напад из ваздуха! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА