Најновије

БОЉЕ УМРЕТИ УСПРАВНО, НЕГО ЖИВЕТИ НА КОЛЕНИМА!"Лукашенко одбија блокаду земље због короне! (ВИДЕО)

Одбијајући блокаду земље због “пандемије” Ковид-19, Белорусија се сматра изузетком која потврђује правило у Европи. Да ли је председник Александар Лукашенко председник с му*има или губитник, ускоро ћемо сведочити, а онда ћемо свести медијске, политичке и научне рачуне.

Александар Лукашенко (Фото: Риа)

Пред крај марта 2020. године цела Европа је под блокадом због коронавируса, како тврди консензуална научна заједница. Карантин није уведен само у Европи, него широм света, а све на темељу препорука америчког ЦДЦ-а. Преко 3 милијарде Земљана је стављено у карантин који им брани слободу кретања, како би се успорила епидемија коронавируса, те омогућила брза и адекватна нега за ризичну групу наших суграђана. Је ли овај протокол ЦДЦ-а успешан или не, то је сасвим друго питање.

У петак 27. марта одиграла се фудбалска утакмица између Рук Брест и Енергетик-БГУ Минск. Улице пуне света, аутомобилске гужве, људи уживају у свим градовима Белорусије која не мари за коронавирус. Играчи излазе на терен с натписом на мајицама “Играмо за цео свет“. Заиста је тако. Можда испадну смешни за неколико недеља, а можда овај натпис уђе у историју.

Белорусија броји скоро 10 милиона становника. Према службеним статистикама од коронавируса је оболело само 94 особе, а смртних случајева није било.

“Овде нема вируса, јер то је попут фрижидера. Спорт, а посебно зимски спортови, најбољи су начин за борити се против коронавируса”, рекао је озбиљно на маргинама овог догађаја председник Александар Лукашенко, позивајући својих 9,5 милиона суграђана да “пију вотку, иду у сауну и напорно раде”.

Прошле недеље, шеф државе је чак оштро осудио “психозу” рекавши да је резултирала “паником” опаснијом од самог вируса. Навикао на вербалне нападе, раније је изричито тражио од становништва да и даље иде на поља и вози тракторе, што његова држава масовно производи, тврдећи да “трактор лечи све”. Лукашенко је ове суботе шаљиво ставио тачку на “и” рекавши:

“Боље је умрети усправно, него живети на коленима“.

Белорусија преферира изоловати пацијенте и ризичну групу те их на најбољи начин заштитити од коронавируса. Заменица министра здравља Елена Богдан недавно је рекла да су сви заражени коронавирусом, чак и асимптоматски, изолирани и хоспитализовани. Људи који су трљали рамена с њима били су у карантину док је гранична контрола постала строжа.

Снажно маргинализована, белоруска опозиција са своје стране овакав приступ проглашава смртоносном политиком. “Власти припремају огромне уштеде на пензијама”, рекао је опозиционар Микола Статкевич. Други имају још прецизније објашњење: земља се суочава с великим економским потешкоћама.

Ипак, председник Александар Лукашенко одлучио је одабрати супротан пут од препорука међународне заједнице темељених на протоколу ЦДЦ, уверен у добробит своје одлуке за белоруски народ.

Како рекосмо на почетку, за такву одлуку треба имати му*а као у слона и ићи против светског крда. Хоће ли све завршити у провалији или у звездама, брзо ћемо сазнати. Епидемија коронавируса се приближава крају, а онда ће независни научници анализирати постојеће статистике и упоредити их с онима из прошлих година. Кад лавина крене, тада ћемо сви добити објективну слику овог светског проблема.

Прочитајте ОВДЕ   какав је то снимак протресао Интернет.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА