Најновије

КОН САОПШТИО НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: У последња 24 сата три особе преминуле од вируса корона! Заражено још 44 људи, укупно 785!

Епидемиолог Предраг Кон саопштио је данас да су у последњих 24 сата у Србији потврђена још 44 случаја заражених вирусом корона, а укупан број је 785.

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Кон је саопштио да имамо и три смтрна случаја.

Према подацима, укупно је хоспитализовано 540 пацијената, а њих 62 је на респиратору.

До данас у 15 часова, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 3.084 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Број позитивних случајева на корона вирус у Србији је у последња два дана опао, што је разлог за умерени оптимизам, изјавио је данас епидемиолог Предраг Кон.

"Свакако да је добро, али се не усуђујем се да кажем да је то поуздан знак, јер је тек два дана прошло, само тако да се настави", рекао је Кон

Истиче да свакако имамо бољу ситауцију него што је било у 25. дану у Италији и то прилично бољу ситуацију.

"Имамо разлога да се озбиљно надамо да смо пуно тога урадили, видећемо даље", нагласио је Кон.

Ипак, додаје, број особа на респиратору се повећава и сада имамо на респираторима 62 особе, а 16 људи је умрло.

То што имамо више људи на респиратору показује колико имамо људи у животном ризику и да управо зато морамо да будемо озбиљни.

Кон додаје да је добро што је прошла четврта недеље и да са умереним оптимизмом може да каже да тренутно није лоша ситауција.

На питање о новим вирусолошким лабораторијама, каже да ће све више њих да се укључује и да ће бити потребно да се валидирају, како би могле да раде, али је за то потребно одређено време.

Он је изјавио да је у Србији новим вирусом корона највише заражено становништво у радно активном узрасту, односно од 25 до 55 година.

Према његовим речима, конкретно у Београду чак 65 одсто припада узрасту од 25 до 55 година, док око 20 одсто је у узрасту преко 60 година.

Кон је истакао да су у првој недељи заражавања у Београду највише оболевали они у узрасту од 55 до 60 година.

"Ми немамо податке који стижу из Италије о огромном броју старијих који су инфицирани, код нас највише обољевају грађани у радноактивном узрасту”, рекао је Кон.

Што се тиче полне структуре, Кон је указао да је до сада у нашој земљи преминуло девет мушкараца и седам жена, додајући да нема драстичне разлике у томе да ли више обољевају мушкарци или жене.

Према његовим речима, проценат смртности у нашој земљи је 2,4 одсто.

Прочитајте ОВДЕ зашто је избила побуна у карантину на Кошутњаку.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА