Најновије

СТИГЛА ВЕОМА ЛОША ВЕСТ: Срушена највећа нада света у вези са корона вирусом

Епидемија корона вируса захватила је 47 држава Африке које прати Светска здравствена организација (WHO) с 3.000 заражених и 49 умрлих, објавио је први човек СЗО Tedros Adhanom Ghebreiesus.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Државе са сиромашним здравственим системима морају деловати агресивно на вирус, а ЗСО је спреман подржати све земље у борби против вируса, како би се спречило његово ширење у раној фази и ширње на целу заједницу, написао је генерални директор на Твитеру.

Проблем је што је овим  срушен мит да ће високе темпаратуре и сунце убити смртоносну заразу! 

Стари вируси који су дуже у светској популацији, обично су нестајали са доласком лета и високих температура, али и УВ зрачења. 

Број заражених у Африци упозорава да је коронавирус нешто са чим се човечанство до сада није сусрело. Ако су негде високе температуре и УВ зрачење онда је то у Африци.

Како је онда дошло до пандемије корона вируса у чак 47 држава. Како је оболело безмало 3.000 људи. а умрло (у тренутку писања овог текста) 49?

Подсетимо, да је корона вирус по свој прилици отпоран на високе темпаратуре најпре је регистровано у САД. Тачније на Флориди. Тамо је огроман број људи заражен иако су температуре у просеку биле и изнад 27 степени!

Шта Дарко Младић каже о стању оца прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА