Најновије

АНКЕТА: Већина кинеских предузећа у Европи забринута због утицаја коронавируса на економију

Према сажетку извештаја објављеном у уторак, већина испитаника је рекла да очекују да се негативни ефекти пандемије наставе барем у другом кварталу ове године.

Пацијент за кога се сумња да има корону у привременом медицинском центру који прима пацијенте са симптомима ЦОВИД-19 у Лагни-сур-Марне, Сена-ет-Марне, источно од Париза, Француска, 26. марта 2020. године. Фото: Aurelien Morissard/Xinhua

Више од 60 одсто кинеских компанија које су активне у Европској унији (ЕУ) забринуте су због негативног економског утицаја коронавируса, показало је истраживање објављено у уторак од стране Кинеске привредне коморе при ЕУ (ЦЦЦЕУ) са седиштем у Бриселу.

Истраживање је спроведено почетком марта међу члановима ЦЦЦЕУ-а. Упитано је сто кинеских компанија, од чега је њих 61 одсто одговорило.

Према сажетку извештаја објављеном у уторак, већина испитаника је рекла да очекују да се негативни ефекти пандемије наставе барем у другом кварталу ове године. Осамнаест процената компанија остало је оптимистично, а једнак проценат рекао је да није сигуран шта да очекује.

Грађанин показује свећу постављену на прозору у Паризу, Француска, 25. марта 2020. године. Фото: Aurelien Morissard/Xinhua

"Све веће потешкоће, неочекивани поремећаји и растуће неизвесности мењају већ изазован пословни пејзаж између Кине и ЕУ. Како нам откривају резултати истраживања, европско тржиште није лако. Ове компаније су с опрезом оптимистичне у погледу својих будућих пословних активности у Европи ", рекао је председавајући ЦЦЦЕУ Жоу Лихонг.

ЦЦЦЕУ је тако смислио пет препорука за мере, као што су пружање практичне подршке погођеним компанијама и осигуравање да предузећа која финансирају Кине могу да имају исте мере подршке као и друга европска предузећа.

Резултати анкете објављени су уочи прве годишњице ЦЦЦЕУ-а. Комора је отворена 8. априла 2019. године у Бриселу.

Годину дана касније, Комора је проширила своје чланство и Секретаријат и остаје посвећена олакшавању сталног дијалога и размене информација између ЕУ и кинеских заинтересованих страна.

Прочитајте ОВДЕ колико је грађана до сада тестирано на корону.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА