Најновије

СТЕФАНОВИЋ: Лажна вест да се у среду уводи 24-часовни карантин

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић написао је на Твитеру да није тачна информација која кружи друштвеним мрежама да ће наводно у среду бити уведен 24-часовни карантин, као и да ће грађани добијати СМС поруку одобрења за излазак на улицу.

Небојша Стефановић (Фото: Муп Србије)

У току вечери су, подсетимо, поједини корисници МТС мреже добили СМС од, како је потврђено за Нова.рс, Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19 у којој пише: "Ситуација је драматична. Приближавамо се сценарију из Италије и Шпаније. Молимо вас да останете код куће".

Осврћући се на реакције на друштвеним мрежама током вечери, Стефановић је навео да полиција ради на утврђивању идентитета особе која шири лажну вест.

"Информација која кружи друштвеним мрежама о томе да се сутра увече уводи 24-часовни карантин, као и да ће грађани добијати СМС поруку одобрења за излазак на улицу, лажна је вест. Полиција интензивно ради на утврђивању идентитета особе која шири ову лажну вест", написао је Стефановић на Твитеру.

Информација која кружи друштвеним мрежама о томе да се сутра увече уводи 24-часовни карантин, као и да ће грађани добијати СМС поруку одобрења за излазак на улицу, лажна је вест. Полиција интензивно ради на утврђивању идентитета особе која шири ову лажну вест.

Претходно је за РТС у Влади Србије речено да није тачно да ће сутра у 18 часова бити уведена 24-часовна забрана кретања и да ће уколико дође до овакве мере, грађани бити упознати најмање 48 часова унапред, преноси ФоНет.

Прочитајте ОВДЕ   има ли држава план за 24 сата полицијског часа.

Ивор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА