Најновије

УГЛЕДНИ ПРОФЕСОРИ ТРАЖЕ: Хитно формирати владу државног спаса! Вучићева злоупотреба положаја достигла незапамћен ниво

Научни саветник у Институту за физику Слободан Првановић и професор Универзитета у Београду Чедомир Чупић оценили су да су власти у Србији у ситуацији изазваној корона вирусом показале неодговорност и некомпетентност и да је неопходно гормирање владе грађанског или државног спаса.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

У допису медијима наводи се да је власт прво убеђивала грађане у безопасност корона вируса, организовала збор радника у Крушику и масовна окупљања грађана приликом прикупљања потписа подршке листама, а да је приступ вирусу променила када је сазнала да јој "опада рејтинг".

"Третирајући епидемиолошку ситуацију искључиво као погодан терен за политичку пропаганду гарнитура на власти је уводила мере спречавања ширења заразе калкулантски, пре свега водећи рачуна о својој политичкој популарности", наводи се у допису.

Истиче се и да власт није благовремено направила републичке резерве заштитних и дезинфекционих средстава и да је велики број грађана остао ускраћен за могућност адекватне заштите од заразе.

Како се додаје, председник Србије Александар Вучић користи сваку прилику за личну промоцију и политичку пропаганду "остављајући грађане ускраћеним за компетентна мишљења стручњака".

"Ни парламент ни Влада не представљају никакве органе власти у држави, а злоупотреба положаја од стране председника је достигла незапамћен ниво", оцењује се у саопштењу.

Оцењује се и да ће Србија после епидемиолошке кризе бити у неповољној ситуацији, а да уместо ангажовања највећих стручњака који би осмислили мере економије, власт злоупотребљава ситуацију и на економском плану у циљу "предизборног додворавања грађанима, а ради подизања урушеног рејтинга".

Како се наглашава, владу грађанског и државног спаса зато треба хитно формирати.

Та влада би доносила мере "благовремено и савесно", радила би на спречавању пропасти економије Србије, припремала план за дугорочно деловање, средства би била рационално планирана, влада би оснажила институције, вратила слободу медијима и припремала фер услове за слободне изборе.

Прочитајте ОВДЕ зашто Хашиму Тачију прети вишегодишња робија.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА