Најновије

Због коронавируса у Украјини може избити грађански рат! Ево шта се дешава

Стручњак Дмитриј Родионов указао је на ризик од катастрофалних последица за Украјину због тренутне слабости земље и њеног лидерства пред коронавирусом.

Илустрација (Фото: Министратсво одбране Украјине)

У Украјини, ослабљеној економском и политичком кризом, ширење пандемије коровируса КОВИД-19 прилично угрожава њено становништво.

Слично мишљење дао је Дмитриј Родионов, шеф Центра за геополитичка истраживања Института за иновативни развој.

Стручњак је истакао да су се у земљи само “током протеклог дана разболеле 62 особе.” Истовремено, на украјинској територији још није наступила права епидемија.

„Шири се из дана у дан, јер се последњих дана „зарађени новац“ из Европе вратио у земљу. И можете бити сигурни да је половина њих већ заражена”, рекао је Родионов.

Истакао је да, због колапса медицинског система, чак ни у Кијеву сада немају поуздане податке о степену учесталости КОВИД-19 у својој земљи: „Уништена украјинска медицина не само да није способна да лечи, већ није способна чак ни да поставља дијагнозе и открива бар приближни број заражених људи. “

Настављајући анализу ситуације, експерт је приметио да се ни у Италији, која има нормалну економију и ниво здравства виши од украјинског, не могу носити са КОВИД-19.

На основу тога напоменуо је: „Шта ће се догодити са Украјином у случају негативног сценарија ужасно је и само замислити.“

Развијајући своју теорију, Родионов је подсетио да је раније украјински новинар Дмитриј Гордон већ предвидео пропадање украјинске државности након пандемије, а министар унутрашњих послова Арсен Аваков предвиђао је глад као последицу.

Као резултат наставка системске кризе у украјинској медицини и заустављања економије због коронавируса, земља је у потпуном колапсу, што ће на крају довести до сценарија Мајдана, само је питање времена.

„Заиста може доћи до пуног грађанског рата“, закључио је стручњак.

Како је Трамп победио владаре из сенке прочитајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА