Најновије

НЕБЕСКА БИТКА КОЈУ ЈЕ ЦЕО ИДЛИБ ПРАТИО: Сиријски Су-22 успешно избегава турске ракете! Маневри за дивљење! (ФОТО)

4. марта, ратни авион Су-22 Сиријских арапских ваздухопловних снага (СиААФ) избегао је противавионску ракету док је водио борбени лет изнад Идлиба.

Сиријски Су-22 (Фото: РИА)

 

Активисти су објавили неколико фотографија на којима се виде трагови Су-22 и ракете која је на њега испаљена. Инцидент се наводно догодио над градом Сармин у јужном Идлибу. Раније данас, милитанти које подржавају Турци покренули су напад одатле на град Саракиб, на југу.

 

Турски извори тврдили су да је ракета која је циљала Су-22 испаљена из турског борбеног авиона Ф-16 који је летио изнад јужне турске провинције Хатај.

У последње две недеље, турски авиони Ф-16 оборили су три ратна авиона, два Су-24 и Л-39, СиААФ-а, користећи оно што се верује да је амерички АИМ-120 АМРААМ ракете ваздух-ваздух ван визуелног домета.

Иако су тврдње турских извора потпуно могуће, такође постоји вероватноћа да је Су-22 циљан ракетом ФИМ-92 Стингер. Познато је да турске снаге у Идлибу користе Стингер-ов преносни систем за ваздушну одбрану (МАНПАДС).

Турске оружане снаге су такође распоредиле у сиријској регији неколико ракетних система за ваздушну одбрану (ПМАДС) који су постављени на пиједесталу Атилган. Турска војска покушава ограничити операције СиААФ-а над Идлибом. То би могло додатно закомпликовати ситуацију у региону.

 

У рукама “Тигрова“ примећене руске/совјетске аутоматске пушке АК-74М! Више о томе ОВДЕ!

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА