Најновије

ПОБЕДА ЈЕ БЛИЗУ, ПА ЈЕ НОВИ ЦИЉ ВЕЋ ОДРЕЂЕН : Асад објавио где ће сиријска војска кренути након Идлиба!

Председник Сирије Башар ел Асад изјавио је да је наредни циљ сиријске војске, након што се Идлиб ослободи од терориста, покрене процес ослобођења источних региона земље.

Сиријска арапска армија (Фото: САНА)

„Са војне тачке гледишта први циљ је свакако Идлиб. Очигледно је да је Турска, према наредби Америке, уложила сву снагу како би спречили да се Идлиб ослободи, како ми не бисмо могли да кренемо на исток“, рекао је он у интервјуу за телевизију „Русија 24“.

Упркос томе што је Идлиб тренутно приоритет за сиријску војску, Асад је рекао да се са људима из источних региона Сирије већ увелико воде преговори.

Такође је рекао и да америчка окупација тих источних региона изазива „гнев и неговодање“ људи који тамо живе.

Асад: Не знам шта смо скривили Турској?

Претходно је Асад рекао да Сирија није починила никакве непријатељске акције против Турске, те да су све садашње несугласице између народа две државе нелогичне.

Истовремено, сиријски председник нагласио је да турски народ сматра братским, те да не разуме због чега Турци гину у Сирији.

Заоштравање ситуације у Идлибу

До заоштравања ситуације у региону сиријске провинције Идлиб је дошло 27. фебруара, када су милитанти терористичке групе „Хајат Тахрир ел Шам” напали сиријске положаје у близини насеља Бехун. Као одговор на то у ваздушном нападу сиријске војске погинула су 33 турска војника, који, према саопштењима Анкаре, није ни требало да се ту налазе.

Руска страна је предузела мере у циљу потпуног прекида ватре са сиријске стране и обезбедила евакуацију погинулих и рањених. Након тога је Турска саопштила о почетку копнених и ваздушних напада на положаје сиријске војске.

У рукама “Тигрова“ примећене руске/совјетске аутоматске пушке АК-74М! Више о томе ОВДЕ!

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА