Најновије

КОРОНАВИРУС ХАРА КИНОМ: Зараза се шири, потврђени нови смртни случајеви

Кинеска здравствена управа саопштила је у четвртак да је у среду на кинеском копну примила извештаје о 139 нових потврђених случајева нове коронавирусне инфекције и 31 смрти.

Медицински радници болнице Националног универзитета Киунгпок пребацили су пацијента у Даегу, Јужна Кореја. Фото: Lee Sang-ho, Xinhua

Кинеска здравствена управа саопштила је у четвртак да је у среду на кинеском копну примила извештаје о 139 нових потврђених случајева нове коронавирусне инфекције и 31 смрти. Сви смртни случајеви били су у провинцији Хубеи, према подацима Националне здравствене комисије.

У међувремену су пријављена 143 нова сумњива случаја, саопштила је комисија. Такође, у среду је 2.189 особа отпуштено из болнице након опоравка, док се број тешких случајева смањио за 464 на 5.952.

Укупни потврђени случајеви на копненом делу Кине достигли су 80.409 до краја среде, укључујући 25.352 пацијента који су се још увек лечили, 52.045 пацијената који су отпуштени након опоравка и 3.012 људи који су умрли од те болести. Комисија је саопштила да се за 522 особе и даље сумња да су заражене вирусом.

Комисија је додала да су 32.870 блиски контакти још увек под медицинским надзором. У среду је 6.584 људи отпуштено из лекарског посматрања. Такође, у среду су на копну пријављена два увезена случаја нове инфекције коронавирусом, а сви су били у провинцији Џеђианг. До краја среде пријављено је 20 случајева улазака заражених у земљу, саопштила је комисија.

До краја среде пријављена су 104 потврђена случаја, укључујући два смртна случаја у посебној административној регији Хонг Конга, 10 потврђених случајева у САР Макао и 42 у Тајвану, укључујући један смртни случај. Четрдесет три пацијента у Хонг Конгу, девет у Макау и 12 у Тајвану отпуштено је из болнице након опоравка.

Укупни потврђени случајеви на копну достигли су 80.409 до краја среде, укључујући 25.352 пацијента који су се још увек лечили, 52.045 пацијената који су отпуштени након опоравка и 3.012 људи који су умрли од те болести.

Шта вирусолози мисле о правом разлогу настанка Коронавируса читајте ОВДЕ.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА