Најновије

ОВОГ КРВОЛОКА АЛБАНЦИ СЛАВЕ КАО ХЕРОЈА: Он је убио своје рођаке ако неће да се боре против Срба!

Озлоглашени и сурови терориста и један од оснивача ОВК Адем Јашари ликвидиран је у полицијској акцији која је почела на данашњи дан. 5. марта 1998. Тада је после низа терористичких напада и дејстава Јашаријева група окружена у његовој кући и после два дана борбе уништена.

Адем Јашари (Фото: Јутјуб)

Полицијски напад на село Доњи Преказ у општини Србица, који је почео је 5. марта, a уследио је након што је крајем фебруара те године група бораца ОВК предвођена Адемом Јашаријем напала је полицијску патролу и убила четири, а ранила два полицајца.

Специјалне полицијске снаге су 5. марта направиле непробојан обруч око Доњег Преказа и направиле дубљи, шири прстен око околних села, након чега је Јашарију упућен позив на предају.

Адем Јашари је то одбио и пружио је јак отпор у добро опремљеном и припремљеном забаракидираном бункеру. Српска полиција окружила је групу и позвала на предају.

Шиптари славе терористу као хероја (Фото: Јутјуб)

Јашаријева група је након истека рoк за предају одговорила употребом тешког наоружања - минобацача, митраљеза, ручних граната, снајперских пушака убила и ранила три полицајца, а током акције су Адем Јашари и његова група показали су фанатизам терајући брутално своје рођаке да се боре.

 

Нејач ставио пред нишан да би спасио сопствени живот

Јашари је лично убио свог нећака због "кукавичлука", а затим створио живи штит од жена и деце у нади да ће добити на времену док не добије појачање, јер је очекивао је да је читаво албанско становништво из зоне Дренице спремно да му крене у помоћ. лидер ОВК Адем Јашари, његов брат Хамез Јашари као и већина припадника терористичке групе Јашари су убијени са члановима породице који су одбили да се предају.

Заузимање Доњег Преказа и ликвидацију терористичке групе под командом Адема Јашарија, оснивача ОВК, извеле су Јединица за специјалне операције (ЈСО) и Специјална антитерористичка јединица (САЈ), потпомогунуте са припадницима Посебних јединица полиције.

Српски хероји страдали у акцији елиминације зликоваца

У овој акцији страдали полицајци су: припадник САЈ-а Раде Радаковић (1961) и припадник ЈСО-а Андреас Кончаревић (1973); рањени Жељко Мрдаљ, Живко Томић, Предраг Фабијанић, Ненад Шаре, Ненад Вујошевић, Жељко Павашевић, Стево Богојевић и Миодраг Кртинић.

Приштина је Адема Јашарија прогласила за националног хероја равног Скендербегу. Подигнути су му споменици у Приштини, Тирани и Скопљу.

Ново мучење генерала Младића у Хагу! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА