Најновије

ВУЧИЋ ОТКРИО ШТА МИСЛИ О ЕУ: Нећу народ да лажем!

Александар Вучић, председник Србије, обратио се јавности из Скопља, где се одржава сусрет лидера земаља Западног Балкана у оквиру иницијативе Брдо-Бриони, а једна од ствари коју је рекао је и то да не очекује скорији улазак Србије у ЕУ.
Вучић - за Европу, али... (Фото: Скриншот)

Вучић - за Европу, али... (Фото: Скриншот)

Додаје да не очекује да ћемо убрзо ући у Европску Унију, за разлику од Украјине и Молдавије, иако многи наводе супротно.

- Ја сам политички ветеран, вук! Ја не могу да верујем да ћемо ући у ЕУ 2026. године, неће нас примити ни 2027. ни 2028. године, ни да дубимо на глави. Нећу да лажем народ ни због избора ни због чега - истиче председник. 

Вучић истиче да се налазимо на европском путу, као и да се довољном брзином развијамо. Такође, рекао је да је понашање опозиције одраз онога шта би радили да имају политичку већину. 

- Налазимо се на европском путу, морамо да урадимо још много ствари. За нас је кључно питање да ли се ми развијамо довољном брзином или не, то је битно. Четири и по месеца трају демонстрације у којима се брутално крше закони наше земље, попут забрана проласка међународним путевима, а ми нисмо интервенисали, нисмо употребили ни један пендрек! Ја причам овде о правом демократији, што ми поштујемо право политичке мањине, чак и када скачу по клупама у Скупштини, када причају глупости, да показу то шта им је знање и шта би радили када би имали већину. Европска Унија нас неће скоро примити - наводи Вучић. 

Прочитајте ОВДЕ о (не)могућности уласка Србије у ЕУ

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА