Најновије

ПОРУКЕ ИЗ ПРИШТИНЕ: "Опасно је обећавати Србији излазак на море!"

ДПК осуђује као "опасну и забрињавајућу" изјаву министра за европске интеграције тзв. косовске владе Бљерима Реке.

Приштина (Фото: Јутјуб)

Она је раније изјавила да је највећи компромис на који Косово може да пристане у дијалогу с Београдом јесте да се Србији обезбеди излазак на море.

"Идеју министра Бљерима Реке да Србији понуди излазак на море као компромис за споразум, ДПК сматра сличним плановима 'великосрпских идеолога'", наведено је у саопштењу странке Кадрија Весељија, пише Газета Експрес.

Како преноси Косово онлајн, та странка оцењује као “забрињавајућу и опасну идеју коју је промовисала влада (премијера) Аљбина Куртија, односно његов министар Бљерим Река, којом би се учинила огромна корист српској држави, истовремено угрожавајући постојање државе Косово".

"Као компромис око коначног споразума између Косова и Србије, министар Самоопредељења је предложио да се Србији отвори коридор за приступ Јадранском мору“, пише у саопштењу ДПК-а, у коме се од Куртија захтева да смени Реку.

ДПК тврди да Самоопредељење покушава да оствари оно што "великосрпски идеолози“ нису успели.

"Оно што великосрпски идеолози нису могли уцинити, а то је био вековни српски покушај да се домогне Јадранског мора, покушава да оствари самозвана националистицка странка Самоопредељење.Овај предлог је антинационалан, опасан је по садржају за албанску нацију, негира државу Косово и подстиче остварење српских историјских тежњи за стварање Велике Србије, с приступом Јадранском мору”", каже се у саопштењу.

Истиче се да “ДПК неће дозволити било коју идеју која угрожава државу и суверенитет Косова, а премијера Куртија позива да хитно реагује и смени министра Бљерима Реке што пре, и дистанцира се од таквог антинационалног става".

Српска и америчка застава вијориле се у Пентагону! Ово је разлог! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА