Најновије

"ТО ЈЕ БИЛА ИСТОРИЈСКА ГРЕШКА" И Палмер осуо паљбу по Европској унији због Балкана

Помоћник америчког државног секретара за Европу и Евроазију Метју Палмер изјавио је у Атини да САД желе да виде позитивну одлуку Европског савета и отварање приступних преговора са Северном Македонијом и Албанијом.

Метју Палмер (Фото: Јутјуб)

Како преноси МИА, на скупу који је организовао "Економски форум Делфи", он је рекао да остаје при ставу да је одлагање почетка преговора прошлог октобра са Скопљем и Тираном била историјска грешка.

“Добра вест је да постоји могућност да се та грешка исправи у марту на састанку Европског савета. Желели бисмо да видимо позитивну одлуку Европског савета и отварање преговора са Северном Македонијом и Албанијом”, рекао је Палмер.

Како је навео, САД сматрају да обе државе заслужују почетак преговора са ЕУ, и подсетио да је последњи извештај Европске комисије био веома позитиван и указао да је стратешки важан за ЕУ почетак преговора са Скопљем и Тираном.

“Важно је ЕУ да пошаље јасан и недвосмислен сигнал Западном Балкану да је пут ка Бриселу отворен. Да постоји перспектива за евентуално учлањење Западног Балкана. И Албанија и Северна Македонија су места одакле треба да се крене”, рекао је Палмер, наводи се у саопштењу амбасаде САД у Атини.

Како су Амери замислили да поделе Косово, сазнајте ОВДЕ!

 

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА