Најновије

Десеторо мртвих након пада хотела у источној Кини, 28 и даље заробљено у рушевинама (ФОТО)

Зграда хотела се срушила у источној кинеској провинцији Фуђиан у суботу увече. Спасавање је у току.

Место несреће срушеног хотела у Сјуанџоу, у источној кинеској провинцији Фуђиан, 8. марта 2020. Фото: Xinhua/Lin Shanchuan

Зграда хотела се срушила у источној кинеској провинцији Фуђиан у суботу увече. Спасавање је у току.

Број смртних случајева порастао је на 10 већ овог јутра, након што се у суботу увече срушила хотелска зграда у источној кинеској провинцији Фуђиан, саопштиле су локалне власти.

Четрдесет и осам људи је извучено из рушевина, а 23 остало је заробљено.

Укупно 28 људи остало је заробљено од 11.30 у недељу, након што се у суботу увече срушила хотелска зграда у источној кинеској провинцији Фуђиан.

Фотографија снимљена 8. марта 2020. године приказује место несреће хотела у Сјуанџоу, југоисточна кинеска провинција Фуђиан. Фото: Xinhua/Lin Shanchuan

Из рушевина је извучено четрдесет три особе, од којих код шест није било виталних знакова када су спашени, а једна је умрла касније у болници.

Прелиминарна истрага показала је да је зграда хотела била под реновацијама када се несрећа догодила и власник зграде стављен под контролу полиције.

Међу спашенима, дечак стар око две године извучен је из рушевина у раним јутарњим часовима. Његови родитељи су такође спашени и послати у болницу на лечење. 

Спасиоци раде на месту несреће хотела у Сјуанџоу, у источној кинеској провинцији Фуђиан, 8. марта 2020. године. Фото: Xinhua/Lin Shanchuan

Изградња зграде, површине 7.000 квадратних метара, започела је 2013. године. Претворена је у хотел 2018. године са 66 соба, наводи Џанг.

Два супермаркета на првом спрату била су преуређена када се несрећа догодила, а носећи стуб је послегао деформацији само неколико минута пре пада, рекао је Џанг И, директор Завода за становање и урбано-рурални развој у округу.

Спасиоци раде на месту несреће хотела у Сјуанђоу, у источној кинеској провинцији Фуђиан, 7. марта 2020. године. Фото: Xinhua/Yan Zhihong

Џанг је додао да је потребна додатна истрага да ли је колапс настао због уређења куће или проблема са структуром.

Изградња зграде, површине 7.000 квадратних метара, започела је 2013. године. Претворен је у хотел 2018. године са 66 соба, наводи Џанг.

Кинеска провинција Хубеи известила о 74 нова случаја коронавируса, више ОВДЕ.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА