Најновије

НЕМА ПРИЧЕ ДОК НЕ УКИНЕТЕ ТАКСЕ! Гренел опет ударио чвргу Куртију!

Вашингтон је усредсређен на економски развој и нова радна места, али не може да помогне док се не укину таксе које "штете Косову", поручио је синоћ специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел уз напомену да ће политичка питања решити две стране, а не Вашингтон.

Ричард Гренел (Фото: Јутјуб)

Гренел је на тај начин одговорио на наводе једног корисника Твитера да је народ на КиМ жељан тога да сазна шта се дешава иза сцене у Вашингтону и Бриселу.

- Вашингтон је фокусиран на економски развој и радна места - верујемо да је то игнорисано у дијалогу. Али, не можемо да помогнемо када таксе косовске владе и даље штете Косову. Њих прво треба укинути. Такође, политичка питања ће решити две стране, не Вашингтон - написао је Гренел на Твитеру.

Гренел је раније данас назвао лажним вестима изјаве да је на његовом састанку у Вашингтону с председником Србије Александром Вучићем и косовским председником Хашимом Тачијем разговарано о подели Косова или размени територија.

Предавач на вашингтонском Универзитету Џонс Хопкинс Едвард Џозеф изјавио је раније за Глас Америке да је у разговору Гренела с Тачијем и Вучићем у Белој кући било речи о билатералном споразуму који би био заснован на принципу поделе Косова.

Прочитајте ОВДЕ  да ли ће Америка Приштини заврнути славину.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА