Најновије

ЧИПОВАЊЕ ПОЧИЊЕ? Хрватска научница најавила невероватну ствар!

Хрватска научница Ивана Грегорић на ХРТ-у потврдила да је чипирање новорођенчади најављено за лето ове године!

Беба (Фото: pixabay. com)

С обзиром на то да ни један мејнстрим медиј информацију о чиповању деце ове године није пренео, сви су увелико збуњени јер информације као да се скривају, као да их нема. Све је било скривено до тренутка када је на Хрватској радиотелевизији у емисији ‘Друштвена мрежа: научни четвртак’ учествовала млада хрватска научница мр. сц. Ивана Грегорић, доктор филозофије на Филозофском факултету, Универзитета у Загребу, посвећена оригиналном пројекту под називом киборгоетика. Иако је тематика о којој је она разговарала на ХРТ-у била веома занимљива, она је смештена на сам крај емисије тако да многи нису приметили шта је све ова млада научница изговорила.

Разговарало се о киборзима и људима те о томе докле сеже етика у том проблему, ставарања киборга од човека, односно у ком тренутку човек престаје бити човек и постаје киборг, шта са чиповима, шта са медицинским имплатантима. Ова научница је учествовала на великом броју конвенција широм света на тему киборгизовања људи где је држала и одређена предавања, тако да је Грегорић један од релевантнијих извора за ову тематику. Управо због тога шокира њена реченица пред сам крај ове емисије у којој говори како је чиповање новорођенчади заиста најављено за лето 2020. године.

У наставку је рекла како ће се чипови уграђивати како деца не би нестајала те како РФИД чипови имају своје предности, али и мане, ако се у то наравно укључи етика. Иако је ова научница потврдила чиповање новорођенчади, занимљиво је како новинарка ХРТ-а, др.сц Јасна Бурић која је водила разговор уопште није поставила никакво потпитање нити је најава чиповања изненадила.

Прочитајте ОВДЕ   шта су то ново открили научници.

Извор: ekskluzivno. me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА