Најновије

АMЕРИЧКИ СЕНАТОР ЖЕСТОКО ПРОВОЦИРА: "Америка мора сурово да казни Кину због пандемије!"

Ковид-19 није прва болест која је дошла из Кине и због тога је, да би се избегле нове пандемије, ту земљу потребно казнити, изјавио је амерички сенатор Линдзи Грем.

Кина (Фото: Јутјуб)

Амерички сенатор Грем је ово изјавио у интервјуу америчкој телевизији „Фокс Њуз”.

Сенатор Грем данас у сенату прави двопартијску коалицију која ће захтевати од Кине затварање такозваних мокрих тржишта, од којих не само да је потекла ова пандемија, него су и расадници будућих пандемија.

Водитељ програма на телевизији „Фокс Њуз” рекао је сенатору да је, по његовом мишљењу, ово је тек почетак. „Британско истраживање показало је да се 95 одсто свега овога могло спречити!”

— Да. Прво што желим да урадим је да званично потврдим да ми, Сенат Сједињених Америчких Држава, не кривимо Трампа, већ Кину. Кинеска влада одговорна је за смрт 16 хиљада Американаца, као и за незапосленост 17 милиона становника САД. Пандемија је почела због понашања кинеске владе. Ово је већ трећа болест из Кине.

Желим да наша реакција буде толико јака да изврши притисак на Кину да промени своје понашање. Желим да вратим ланац снабдевања медицинском опремом у Америку. И хоћу да почнем да отписујем део нашег дуга Кини, јер они морају да плате нама, а не ми њима! Дакле, мислим да ћете видети двопартијски отпор према Кини да бисмо је казнили тако оштро да је то обузда у будућности.

Шта мислите, хоћемо ли успети да поново покренемо земљу, истовремено обезбедивши сигурност? Имамо одличне иноваторе. „Абот” је направио тај петоминутни тест – само пет минута! Ако бисмо постигли да и друге компаније почну масовну производњу теста, то би, по мени, било од кључног значаја за безбедан повратак нормалном функционисању земље?

- Контактирао сам с Немцима. Постоје две врсте тестова: ако имате вирус и ако сте имали вирус. Многи који су га имали то ни не знају. Њих треба тестирати и вратити на посао, јер су за то спремни. Потребно нам је масовно тестирање да бисмо потврдили да вируса у конкретном тренутку нема.

Пут до оживљавања економије је у лабораторијама за тестирање, а тестирање се код нас успоставља. Безбедно ћемо покренути економију, помоћу режима тестирања, који ће омогућити људима да се безбедно врате на посао. Пред нама су бољи дани, истакао је сенатор.

Према последњим подацима, у САД је до сада регистровано 478.366 случајева оболелих од Ковид-19, излечено је 26.163, док је преминуло 17.927 особа.

Русија блокирала приступ неистинитим информацијама на друштвеним мрежама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА