Најновије

ТИОДОРОВИЋ: Иза Васкрса пад епидемије! А онда се похвалио: Због ове одлуке Ниш више није у врху жаришта!

Професор Бранислав Тиодоровић открио је најновије информације о стању у Нишу.

Др. Бранислав Тиодоровић (Фото: Јутјуб)

- Имамо 149 позитивних у КЦ, у тзв. ковид 19 болници, 19 их је на респиратору, то је тежак број, то су пацијенти који се боре за живот, и 36 их је у кућној изолацији, а то су само труднице, инвалиди, хронични болесници, остали сви иду у ковид болнице, објаснио је Тиодоровић.

Чаир је пун, спремају се нове зграде за преузимање болесника, открива он, а спема се и хотел Наис и две сале у школа Душко Радовић и Мика Антић, где ће бити око 500 лакших, а позитивних болесника.

- Цела Србија сада шаље према нама, да би могли издржати данас или сутра ћемо завршити са општом болницом у Лесковцу, и ту ће бити цовид болница са 200, 220 кревета, да се ту смесете из оних градова ближим Лесковцу. Ситуација је под контролом, али не смемо да се опустимо.Биће више тестирања и прилива пацијената, заражавање је присутно, и морамо да се гвозденом дисциплином држимо оног што је прописано у овом продуженом полицијском часу - казао је епидемиолог.

Каже и да је Ниш међу првима који је увео ригрозне мере и затворио кафиће међу првима, и да је доказ исправне одлуке то што више није у врху жаришта.

Увођене полицијског часа је корисно јер је дан као мајски, и мамио би све напољу.

- Очекујемо да иза Васкрса ова епидемија крене силазном путањом, да када уђемо  у мај са ув индексом око 5 рачунамо на потпуни контролу, закључио је он.

Прочитајте ОВДЕ   како ће изгледати прослава Ускрса у доба короне.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА