Најновије

КО ЈЕ БИО КОСМАЈАЦ? Звали су га српским Ескобаром и највећим нарко-босом, а избегао Сабљу и пензију добио као конобар

Драгослав Космајац (67), који је данас преминуо од корона вируса, био је контроверзна личност.

Драгослав Космајац (Фото: Јутјуб)

Космајац је крајем марта хоспитализован, а стање му је од почетка било озбиљно. Недељу дана након што је утврђено да је оболео, Космајац је прикључен на респиратор.

Вирус му је захватио оба плућна крила и он је јутрос изгубио битку за живот.

Ко је био Драгослав Космајац?

Домаћа јавност га је сматрала нарко-дилером и називала "српским Ескобаром" и "српским Ал Капонеом", али Космајац у Србији није осуђиван.

Познато је да је 90-их година прошлог века са Радетом Ћалдовићем Ћентом, иначе блиским пријатељем Жељка Ражнатовића Аркана, харао Бечом, па је "пао" за пљачке и "одлежао" две године у затвору.

Причало се да је управо у Бечу иза решетака упознао и спријатељио се са сарадником колумбијског нарко-боса Пабла Ескобара и да је касније том везом из Јужне Америке у Европу "увозио" огромне количине како хероина тако и кокаина.

Наводно, тиме је "заслужио" место у "Белој књизи" МУП-а, али га је "Сабља" заобишла.

Сматрало се да је од тако стечених пара по Београду, али и широм Европе, купио велики број некретнина.

Председник Србије Александар Вучић је 2014. године јавно је обележио Драгослава Космајца као највећег нарко-боса у нашој земљи.

Исте године је Космајац ухапшен у спектакуларној акцији, када му је у кућу упало 30 полицајаца. Тада је процењено да у некретнинама у Србији поседује више од десет милиона евра, а широм Европе више од милијарду евра! Међутим, све те некретнине биле су на име неке друге особе, док је он званично имао пријављене само приходе по основу инвалидске пензије, коју је зарадио као конобар!

Тада му је заплењено 20-ак локала у Београду.

Када је у фебруару 2015. положио кауцију у висини од 200.000 евра, пуштен је да се брани са слободе.

Космајцу се на терет нису стављали послови с дрогом, јер за то није било доказа, већ утаја пореза. Када је тај оптужни предлог одбијен, 2016. је оптужен за злоупотребу службеног положаја у подстрекавању.

Оптужницом су били обухваћени и службеник Општине Звездара Драги Милидраг и геометар Републицког геодестког завода Милан Рапаић за злоупотребу са грађевинским земљиштем.

Виши суд у Београду имао је проблем да пронађе грађевинске вештаке који ће дати стручно мишљење у поступку против Космајца. Вештачење су, под изговором да немају времена и довољно људи, одбили Геодетски факултет у Београду и Пољопривредни факултет у Београду, а потом и Грађевински факултет у Новом Саду.

На крају су, крајем октобра 2018, сва тројица ослобођена оптужби услед недостатка доказа.

Прочитајте ОВДЕ   све о бахатим њушкама.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА