Најновије

ЛУДИЛО ВУЧИЋЕВОГ РЕЖИМА ЗА ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ! Језиво: Имамо сат времена да сазнамо да ли је неко наш у болници жив!

У време епидемије коронавируса, када се сви трудимо да се сачувамо и из свега овога изађемо здрави и живи, најтеже је онима који изгубе своје ближње.

Илустрација (Фото: Pixabay)

На друштвеним мрежама су се појавиле информације да породице оболелих пацијената од коронавируса не успевају да дођу до података о својим најближима смештеним у београдске болнице.

Породица мог пријатеља већ два дана не може да дође до информације о његовом стању по смештању у ковид болницу Звездара. Данас смо сазнали преко "дебелих" веза да је још јуче преминуо. СТРАШНО И СРАМОТА! Разлог, ма какав да је, за овако нељудско понашање не постоји - један је од статуса који је подељен на Твитеру.

У жељи да проверимо ове наводе, контактирали смо КБЦ "Звездара", као и да објасне како обавештавају породицу оболелих од коронавируса о њиховом стању и да ли их на време обавесте, уколико пацијент премине.

- Информације о стању пацијената који су хоспитализовани у КБЦ "Звездара" се могу добити путем телефона сваког дана од 12 до 13 часова. Телефони су истакнути на сајту КБЦ "Звездара" и има их укупно пет, укључујући и оне информације за пацијенте који се налазе на интензивној нези. Што се тиче обавештења о преминулим пацијентима током ванредног стања, мере које се спроводе су исте мере, као и за сваки други смртни случај током редовног стања - одговор је који смо добили из КБЦ "Звездара".

Сличну причу поделила је једна госпођа која се пожалила да јој је отац пребачен у Земунску болницу, али да телефоном није успела да добије ниједну информацију.

- Тата је из болнице у нашем граду пребачен у Земунску са сумњом на Цовид-19. Од јуче га нема у систему. Информације о њему даће нам ујутру испред хитног пријема у болницу. Јер телефон је за пи**ице, треба ићи на извор заразе да ти кажу да ти је отац преминуо - пожалила се она. 

А најгоре од свега је што ми већ 24 сата претпостављамо да је преминуо, а надамо се да није. Стрес је, чини ми се, дупло већи. И тако нас остављају 48 сати да претпостављамо.

Хвала свима на дивним речима подршке и помоћи. Највише хвала @сагитариуслеоне која ме је спасила даље агоније. Мој тата је, нажалост, преминуо јуче у 11:45 у Земунској болници. Чувајте се - написала је она. 

- Прошао сам то у Нишу пре 15-ак дана, за таста. Супруга није имала снаге ни да иде ни да зове... информације немаш, стомак ти се окреће 24/7 - написао је још један твитераш.

Прошла сам то прошлог понедељка и уторка у Нишу, мајка из Пирота пребачена за Ниш, два дана пакла, нико не зна где је - искуство је још једног.

Из истих разлога, обратили смо се и КБЦ "Земун", међутим, до објављивања овог текста нису се јавили.

Мигранти добијају станове, послове и бесплатно школовање од државе а ко брине о српској деци? Више о томе ОВДЕ!

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА