Најновије

ТЕРОРИСТИ СЕ ВРАЋАЈУ НА ВЛАСТ У ПРИШТИНИ, ХАРАДИНАЈ И ЉИМАЈ У НОВОЈ ВЛАДИ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ! Да ли иза овог стоје САД или Немачка?!

Председник Демократског савеза Косова (ДСК) Иса Мустафа изјавио је данас да је на седници Главног одбора странке добио "зелено светло" за формирање коалиције са Алијансом за будућност Косова Рамуш Харадинај и странком НИСМА Фатмира Љимаја, како би формирао нову владу у Приштини.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Према писању приштинске Газете експрес, за ту одлуку гласало је 108 чланова Главног одбора ДСК, шест је било против, а од 124 члана тог тела 10 није дало одговор на питање Мустафе да ли се слажу са тим да се покуша формирање владе са те две парламентарне странке и мањинама, преноси портал Косово онлине.

Мустафа је навео да је на основу већинске одлуке ГО ДСК констатовао да постоји воља да та странка преузме мандат на основу уставних процедура и да формира косовску владу у могућој коалицији са АБК, НИСМА и странкама мањинских заједница.

Оно што је главно питање јесте ко стоји иза све извеснијег повратка двојице осведочених терориста Харадинаја и Љимаја? Да ли Берлин, који је наводно подржавао Харадинаја и његове таксе Србији, или пак САД које су уклониле Рамуша са власти.

Могуће је да Вашингтон, после демонстрације моћи и приказа ко је главни и ко се за све пита на КиМ, одлучио да поново реактивира Храдинаја и Љимаја. То се у политичким круговима тумачи као реакција на све блискије везе Пекинга, Москве и Београда.

Подсетимо, Фатмир Љимај је бивши официр терористичке ОВК и албански политичар. Хашки трибунал га је оптужио за злочине против човјечности, незаконито притварање, мучење и убиства над Срба и Албанаца у логору Лапушник код Глоговца за вријеме рата на Косову. 

Ухапшен је 18. фебруара 2003. у Словенији, а суђење му је почело 15. новембра 2004. Године 2007. је ослобођен оптужби, јер није било ниједног сведока који би га теретио.

После тога је 2008. постао министар транспорта и телекомуникација у влади Хашима Тачија. Са тог места је 2010. смењен након што је ЕУЛЕX почео истраживати Љимаја због оптужби за корупцију и финансијске малверзације.

Шта тек рећи за Рамуша Харадинаја, бившег премијера лажне државе.

Он је у Хагу одговарао за масовна убиство Срба на подручју Глођана, где је у лето 1998. на пољопривредној плантажи нађено више од 20 лешева.

Хашки суд је ослободио Харадинаја оптужби за ратни злочин 2012. године. Тада су Харадинај и његови бивши помоћници Идриз Баљај и Лахи Брахимај пуштени на слободу.

И овај пут није било ниједног сведока који би га теретио.

Албанија ће постати азил за џихадисте из Сирије! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Танјуг

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА