Најновије

У ДОГОВОРУ СА ТУРСКОМ, АЛБАНИЈА ЋЕ ПРИМИТИ 30 000 ЏИХАДИСТА: Политички азил за исламисте у српском суседству!

Албанија планира да прими до 30.000 сиријских избеглица, судећи према извештајима локалних медија. Према тврдњама, 4 институције: Цивилна ванредна стања, Државна полиција, Министарство здравља и социјалне заштите и Министарство одбране сарађиваће у успостављању 6 прихватних центара, на југу, у близини границе с Грчком.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Ово се односи на недавни споразум о сарадњи у одбрани који је потписан између Тиране и Анкаре. Према извештајима, постоји споразум између турског председника Реџепа Тајипа Ердогана и албанског премијера Едија Раме о пресељењу 30.000 избеглица и илегалних имиграната из Турске у Албанију у регион Северног Епира где живи до 120.000 Грка.

„Поступци албанског премијера могу се описати само као сумњиви. Без било какве транспарентности или јавне изјаве, из тајности сазнајемо да постоји споразум са Турском да прими 30.000 миграната. Познато је да Албанија не само да нема инфраструктуру за домаћинство, већ и након земљотреса који је погодио земљу, такође се суочава са економским проблемом." Албанија је недавно најавила заустављање летова за и из Тиране, с изузетком летова за и из Истанбула. Верујемо да је овај потез повезан са споразумом о смештају имиграната. Избор за превоз миграната у близини грчко-албанске границе за Грчку је крајње провокативан.“ Рекао је уредник грчког листа Прототема из главног грчког града у Епиру, Химаре.

Потпуковник грчке војске Христос Поугиалис је рекао:

„Званично, наравно, 30.000 ће бити имигранти и избеглице, од којих ће неки довести своје породице са собом. Али осим тога, Турска ће сигурно послати своје агенте међу њих који ће водити и контролисати ситуацију. Турска ће послати неке „пензионисане“ џихадисте који су се борили у Сирији, који ће бити наоружани.

Наводно су турски обавештајци потискивали тензије дуж турско-грчке границе, а исти план ће бити спроведен и дуж грчко-албанске границе.

Према Поугиалису, да избеглице и џихадисте "Рама  ће користити за демографске измене грчког становништва  у региону као што се то историјски догађало, врло је вероватно да ће се банде организовати самостално или ће их водити агенти који ће пустошити грчке куће и села. На овај начин они ће приморати грчко становништво да напусти покрајину тако да може трајно да промени демографски састав у Северном Епиру. "

Намере албанске владе већ изазивају реакције у локалним заједницама и у политичком свету земље, која тражи појашњење од премијера Раме. Албански председник Илир Мета говорио је директно о "претњи демографским пропадањем" активног становништва земље у случају масовног прилива избеглица и миграната.

На исти начин, претходник Боујара Нисанија, који је оптужио владу Раме да користи ове нове потезе, поново се окреће против Грчке и ЕУ.

„Иако би Албанија требала бити у солидарности с Грчком, како би се утврдило да су европске границе тамо где се води битка за задржавање избеглица, Рама пробија линију померајући фронт према напред“, рекао је бивши председник Албаније у објаби на Фејсбуку.

За бившег председника ово је иницијатива која ће још једном дати посао мафији, која се већ побринула да набави глисере за њихов превоз преко Јадрана до ЕУ.

Албански коментатори истичу да ако је Еди Рама заиста био заинтересован да олакша бекство миграната и избеглица у Европу, тада би требало да се направе структуре домаћинстава у северном делу, на граници са Црном Гором, лажном државом Косово и Северном Македонијом, или на обали централне Албаније.

Након запечаћења граница у Северној Македонији, Србији и Мађарској, Албанија је изабрана за коридор миграционих токова у Европу преко Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Шта је чувени руски видовњак предвидео у вези са Трећим светским ратом, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА