Најновије

ЦИЉ ОПЕРАЦИЈЕ КОВИД-19 ЈЕ ОТКЛОНИТИ ПУТИНА, ТРАМПА И СИЈА: Руски геополитичар раскринкао игру, открио ко стоји иза пандемије

Светски познати руски политиколог и геополитички аналитичар Игор Панарин, који је упозорио да је пандемија корона вируса новог типа специјално организована планетарна операција са употребом тог вируса као био-оружја.

Ђинпинг и Путин (Фото: kremlin.ru)

Указао је против кога је све и зашто уперен врх тог копља и ко иза свега стоји.

Шта је циљ индиректног био-утицаја на Русију?

- Постоји неколико циљева. Једн од главних је отказивање народног гласања о изменама Устава, заказаног за 22. април. То је, као што знамо, успело - гласање је одложено са отвореним датумом. Други циљ је пореметити масовну прославу 75. годишњице Велике победе, приморати власти да откажу војну параду и поворку "Бесмртни пук".

Можемо рећи да је главни ударац пао на те планове - уосталом, прославе су замишљене уз учешће шефова многих држава, то је требао бити наш тријумф. На крају, не знам са како ће све бити 9. маја, али већ је јасно: грандиозне прославе с великим бројем почасних гостију тешко да ће бити. И што је најсимптоматичније: тема 75. годишњице Велике победе потпуно је нестала из свих руских медија, укључујући и државне канале - о њој се практично не говори! Ово је поражавајуће!

Тек недавно су почеле да се појављују неке изјаве ТВ водитеља, готово узгредне.  Изузеци су канали Звезда и Спас, али то очигледно није довољно. И истовремено, имајте на уму, земља је већ трећу недељу приморана да буде испред телевизора.

Људи из 108 земаља су претплаћени на мој видео канал. Дакле, из Украјине ми пишу да канал Интер, повезан са бизнисменом Дмитријем Фирташом, сваког јутра извештава који је град или место Црвена армија ослободила тог дана 1945. године. Имамо ли ми нешто тако? Нема ни звука на руским државним каналима! Мислим да ово показује готово у потпуности спољно управљање руским медијима, укључујући канале државне телевизије.

У исто време, велики ток "деза" и фејкова се уливао у наш информациони простор - кроз медије Михаила Ходорковског и сличне, и све су то одмах цитирали руски медији. И практично није било реакција оних који би требало да надгледају све то. Чак је и лажна наредба о наводној припреми за слање трупа у Москву, са потписом министра одбране, демантована тек након недељу дана! За то време, информације су се прошириле друштвеним мрежама и медијима и само погоршале панику.

Зашто је ово постало могуће?

- Мислим да је део руске елите деловао и наставља да делује у савезу са спољним играчима - са Британцима и другима. У складу с тим, заиста бих желео да знам - који део. Чини ми се да се игра на страни непријатеља почела врло оштро осећати крајем марта, али Путин је то издржао, иако је на њега извршен огроман притисак.  Дошло је до тога да су одређени Телеграм канали, иза којих стоје снаге веома утицајне у Руској Федерацији, захтевали да руски председник поднесе оставку.

Или су написали да се Путин, разговарајући са главним лекаром болнице Комунарка, разболео од коронавируса ...

- Да, писали су о томе. Чињеница да Путиново здравље више не омогућава да влада државом, "Коме ће власт прећи?" – патетично су клицали анонимуси. Гледао сам те Телеграм канале и замишљам ко стоји иза њих - често су то врло озбиљни владини службеници. Жестока борба унутар елита развила се, посебно након што је Валентина Терешкова у Државној думи изашла са предлогом да се због уставних промена анулирају председнички мандати Владимира Путина. 
У ствари, одмах након тога уследио је жесток напад дезинформацијама на Владимира Владимировича са циљем да се уздрма и натера да одустане од те одлуке. 

Лажи су бацане тако да Путин није био само болестан, већ је побегао из Москве и лечен је било у Валдају или у Сочију. Потпуно иста дезинформациона шема коришћена је против Стаљина 1941. године: Немци су се приближавали Москви, а генералисимус је наводно нестао, нестао из престонице и земљу је препустио судбини. Али Путин је у свом кругу нашао људе на које се могао ослонити и са неколико видео порука показао да држи ситуацију под контролом.

Трећи информативни ударац су покушали преко Бориса Џонсона. Када се проширила вест да је ЦОВИД-19 откривен у британској краљевској породици и да је сам Џонсон болестан и тражи некога на кога би могао да пренесе своја овлашћења, неки аналитичари су брзо извели паралеле са Путином. А како ће бити код нас? Шта ћемо радити у истој ситуацији?

Међутим, Владимир Путин показао је свима да је још у форми: осим низа видеоконференција с гувернерима и предузећима војно-индустријског комплекса, одржао је и низ директних радних састанака, а то је био одговор онима који га притискају и споља и изнутра. 

По мом мишљењу борба је сада прешла у одлучујућу фазу. Али руског лидера је подржао телефонски разговор с Доналдом Трампом, који је још једном потврдио да су њихова становишта о главним питањима блиска. По мом мишљењу, савез Путина и Трумпа сведочи да би лондонски глобалисти требало да буду поражени.

Али неки социолози тврде да је предлог Терешкове за "анулирање" у друштву доживљен углавном негативно.

- Да, неки су на то реаговили негативно, а код мене је изазвало - пуну подршку. Зашто? "Анулирање" уопште не значи да ће Владимир Путин 2024. године прећи на још један председнички мандат. До тада је остало три до четири године – има ли смисла сада о томе уопште говорити? Али, сама могућност таквог избора даје стабилност руској политичкој структури. 

Трећи информативни ударац су покушали преко Бориса Џонсона. Када се проширила вест да је КОВИД-19 откривен у британској краљевској породици и да је сам Џонсон болестан и тражи некога на кога би могао да пренесе своја овлашћења, неки аналитичари су брзо извели паралеле са Путином. А како ће бити код нас? Шта ћемо радити у истој ситуацији?

Међутим, Владимир Путин показао је свима да је још у форми: осим низа видеоконференција с гувернерима и предузећима војно-индустријског комплекса, одржао је и низ директних радних састанака, а то је био одговор онима који га притискају и споља и изнутра. 

По мом мишљењу борба је сада прешла у одлучујућу фазу. Али руског лидера је подржао телефонски разговор с Доналдом Трампом, који је још једном потврдио да су њихова становишта о главним питањима блиска. По мом мишљењу, савез Путина и Трумпа сведочи да би лондонски глобалисти требало да буду поражени.

Али неки социолози тврде да је предлог Терешкове за "анулирање" у друштву доживљен углавном негативно?

- Да, неки су на то реаговили негативно, а код мене је изазвало - пуну подршку. Зашто? "Анулирање" уопште не значи да ће Владимир Путин 2024. године прећи на још један председнички мандат. До тада је остало три до четири године - има ли смисла сада о томе уопште говорити? Али, сама могућност таквог избора даје стабилност руској политичкој структури.     

Након коронавирусне хистерије, неизбежно ћемо се пробудити у другачијем свету, економски пад приметиће се не само код нас, већ и у Европи и у Кини. Потпуно је нејасно да ли ће Си Ђинпинг као вођа НР Кине преживети у овој ситуацији.  Или ће глобални антируски либерали доћи на власт у Поднебесној? Да, и шта ће се догодити са Трампом - хоће ли остати председник? Мислим да би у тренутној неизвесности, смена Путина била сасвим недопустива.

Ако се ситуација стабилизује и буде повољна у односу на нас, одлука о 2024. години може се донети с већом јасноћом и лакоћом него сада.

Колико су важни амандмани на Устав Руске Федерације, с обзиром на то да се, по вашем мишљењу, око њих одвијала тако озбиљна борба?

- Могу рећи да сам један од ретких политолога који је подржао именовање Михаила Мишустина за премијера. Многи други стручњаци (нећемо их именовати) били су склонији да верују да је Мишустин привремена фигура, створена да скрене пажњу итд. Међутим, по мом мишљењу, Путин се, именовањем Михаила Владимировича, одлучио на историјски корак. Замислите: када би на месту Мишустинове владе сада била стара влада Дмитрија Медведева! Земља би сигурно доживела потпуни колапс - економије, друштвеног живота итд.

Комплекс амандмана који ће бити усвојени 22. априла, ја зовем лево-конзервативни заокрет. Зашто? Окренимо се опет лику Михаила Мишустина. Овај човек је дуги низ година финансијски подржавао манастир Серафима Саровског у Дивејеву и није се тиме хвалио. А 15. јануара, када је шеф државе најавио именовање новог премијера, то је, према православном календару, био баш дан светог Серафима Саровског! Због тога су неки свештеници изјавили да је овај светитељ (којег је канонизовао цар Николај II) – небески заштитник садашњег шефа владе.

Мишустин је редовно учествовао на састанцима о изради уставних амандмана, од којих један укључује, као што знамо, увођење појма Бога у Устав Руске Федерације. Ово је веома важно. Друго: социјална примања грађана су такође фиксирана. Један од проблема савремене Русије је језива, растућа раслојеност између богатих и сиромашних. Ова стратификација је значајнија него у Европи и САД-у и опасна је. Сада је тај проблем умањен, пригушен.

Још једна важна тачка. За Русију је питање транзита власти увек изгледало врло болно. И то не само за Стаљина, већ и за царска времена, почевши од Петра I, Павла I, па и раније.

Па, функционисао је други принцип - наследни.

- Ипак, имамо пуно примера негативног транзита, када је власт прешла у погрешне руке. Овде је Владимир Путин раније започео контраигру у јануару 2020. године, чиме је спречио дестабилизацију, која је, по мом мишљењу, била планирана за март. Заузврат, наш стратешки противник припремио је три ствари. Прва је НАТО вежба Defender Europe 2020 са концентрацијом снага савеза на европским границама Русије. Обично ми на то узвраћају: да, шта је тих 20-40 хиљада бораца, то није ништа! Да, то је ништа ако ћемо им парирати. А ако то не намеравају и ако је неки део елите спреман да да сасвим другачију команду? 

Па, друга поента је, наравно, биовируси из разних географских тачака. 

Трећа тачка: потпуно бесна информативна кампања око коронавируса, истовремено уперена против Путина. Фактори које сам навео нису се случајно поклопили - неко је све ово припремао! Али руски вођа је предњачио: почео је своју игру још у јануару именовањем Мишустина.

Наравно, лево-конзервативни заокрет руске политике не одговара глобалистичком Лондону и финансијским круговима који стоје иза њега. Стога се сада приближавамо одлучујућој фази конфронтације.

Али Русија није главни циљ рата са коронавирусом. До данас је најугроженија земља Италија, где је више од 18 хиљада људи већ умрло. У којој земљи је дошао други најјачи ударац?

- У Ирану. Број заражених тамо је премашио 66 хиљада, више од 4 хиљаде људи је умрло ( подаци од 10. априла ). Случајно, командант Исламске револуционарне гарде Хусеин Салами рекао је почетком марта да је то прави „биолошки напад“ који су Сједињене Државе предузеле против Кине и Ирана. "Данас земља води биолошку битку", рекао је тада Салами. "Али и данас ћемо победити у борби против вируса." "САД би требало да знају да ће им се вирус вратити ако се то догоди!"

У овом случају, подсетимо се да се инфекција у Ирану почела ширити из града Кома - а то није само свети шиитски град, духовни и административни главни град, већ и место које се налази у непосредној близини нуклеарних постројења Исламске Републике. Дакле, место за напад није изабрано случајно. Слично је и у Кини. Шта је Вухан? То је град прве кинеске револуције - након Вучанског устанка који се тамо догодио 1911. године, пала је династија Цин. А под Мао Цедунгом то је било средиште "културне револуције", где је било посебно много хунвеибина. Треће, то је значајна саобраћајна раскрсница: ваздушна, железничка и речна (тамо протиче река Јангце). Тако су и у Ирану и у Кини изабрани за циљне градови који су од великог значаја за њихове државе.

Верујем да у односу на Кину није постојала ни мање ни више него идеја збацивања Си Ђинпинга. Генерално, ако говоримо о операцији КОВИД-19 као сложеној, онда би она, поред дестабилизације света, требало да доведе до свргавања три светска лидера: Владимира Путина, Доналда Трампа и Си Ђинпинга. То је, игра против тријумвирата, против три конкретна политичка режима.

Први ударац је пао на Си Ђинпинга, али он није имао времена да се на прави начин припреми. Према мојим информацијама, за 3- 5. марта је било планирано заседање парламента, на којем је Си Ђинпинг намеравао да разреши садашњу владу и предузме велико прочишћавање кинеске елите од либерала и тзв. „комсомолаца“.  Али, није имао времена да то уради. 

У новембру 2019. у Кини су забележени први случајеви КОВИД-19, а између 20. и 30. јануара догодила се снажна епидемија, испровоцирана споља. Заражени су се појавили буквално у свим регионима и покрајинама Кине. Након тога, 24. фебруара, одлучено је да се одложи састанак конгреса депутата Народне Републике Кине.

Користе пандемију да нам убију веру у Бога. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА