Најновије

МИТРОПОЛИЈА ЛИТУРГИЈУ ЗА ВАСКРС СЛУЖИ БЕЗ ВЕРНИКА: Раздвајање је привремено, а живот је вечан!

Митрополија црногорско приморска служиће васкршњу литургију без присуства верника у храмовима, у складу са препорукама медицинске струке.

Митрополит Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Митрополија је, у свом саопштењу позвала вернике у Црној Гори да на сам дан Васкрса поштују препоруке и упутства медицинске струке, као и током поста.

"Представници Митрополије црногорско приморске имали су састанак са најмјеродавнијим љекарским адресама у Црној Гори. На том састанку смо непосредно увјерени да опасност смртоносне заразе није прошла и да су пред нама не само дани прослављања Васкрса него и дани обавезне и појачане пажње у вези опште здравствене заштите. С тим у вези, молимо и позивамо све православне вјернике да, као и током поста и на сам дан Васкрса испоштују препоруке и упутства медицинске струке", наводи се у саопштењу на сајту Митрополије.  

Како се наводи у саопштењу Васкршње службе, које ће служити митрополит и сами свештеници, уживо ће бити преношени путем црквених медија, а Свету тајну причешћа биће обављена по Васкрсу, чим се за то укаже прилика.

"Побједа живота над смрћу јесте суштинска, прва и посљедња, еванђелска порука. И ми у њу вјерујемо. То је вјера наших предака. У том духу и са таквом вјером и надом стојимо и усред овог искушења са смртоносним заразним вирусом. Све што доноси смрт и раздвајање је привремено, живот је вјечан, а човјек бесмртно биће", наводи се у саопштењу Митрополије.

Од 13. марта Митрополија, како се подсећа, не организује црквене скупове - литије, предавања, часове хорова или вјеронауке, а од 22. марта богослужења у храмовима обавља без непосредног присуства верника.

Молим патријарха Иринеја да службе током Васкрса буду одржане без присуства људи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА