Најновије

"Назире се светло на крају тунела, очекујемо да привдемо епидемију крају!"

Премијерка Србије Ана Брнабић гостовала је у Националном дневнику на ТВ Пинк и том приликом говорила о ситуацији са коронавирусом у Србији.

Ана Брнабић (Фото: srbija.gov.rs)

- Назире се светло на крају тунела. Ми смо у 41. дану, у петак улазимо у седму недељу епидемије. Очекујемо да полако приводимо крају епидемију. Успели смо да ствари одржимо под контролом, то је велики успех за нашу земљу и све нас. Чини ми се да можемо ово да изгурамо до краја, а за касније имамо јасан план - рекла је премијерка Србије Ана Брнабић.

У четири округа смо одлучили да се више фокусирамо, а то су нишавски, топлички, поморавски и браничевски, рекла је она.

- Ниш, Алексинац, Пожаревац, Ћуприја, то су жаришта. Имамо посебан тим за борбу против корона вируса у тим местима - рекла је премијерка.

Према њеним речима расте број тестираних људи, данас је био максимални број у Србији.

- Ми сада узоркујемо и људе са блажим симптомима. Идемо у институције да пробамо да сузбијемо ширење епидемије, да немамо ни мала жаришта. Проценат позитивних пада, јуче смо имали 17 одсто.

На питање да ли је задовољна поштовањем мера на нивоу целе Србије, премијерка каже да углавном јесте.

- Те мере су у једном тренутку почеле заиста да се поштују. У Београду, нажалост, али и у другим градовима људи и даље шетају, џогирају. Нисмо срећни када то видимо, знамо да ће то имати последице. Сада када имамо наш највећи празник, морамо да се придржавамо мера. После првог викенда потпуне забране кретања, видимо да су те мере сада под контролом. Имате градове као што је Врање који су од почетка били изузетно дисциплиновани, људи су поштовали мере. Процент оболелих је између четири и пет одсто у односу на тестиране. Нови Сад је исто јако добар, али морамо да задржимо ту дисциплину још мало - нагласила је Брнабићева.

Борба против вируса корона у Србији не представља гушење демократије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА