Најновије

ОСВЕТА НОЋНОГ НЕБА! Хафтарове снаге осуле ватрени огањ на гнездо плаћеника!

Снаге либијског генерала Калифа Хафтара испалиле су ракете на главни град Триполи рано у уторак након што су их владини лојалисти избацили из низа градова на западу.

Хафтарова војска ЛНА (Фото: Јутјуб)

Салва ракета изазивала је гласне експлозије током целе ноћи, известили су дописници АФП-а. Неколико домова погођено је око ваздушне базе Митига у источном предграђу, где повремено функционише аеродром. Није било непосредних речи о било каквим жртвама.

Влада националног јединства призната од УН-а, која се нешто више од годину дана бори против офанзиве на главни град, оптужила је Хафтарове снаге за освету против цивилног становништва Триполија након њихових губитака у понедељак.

"Криминалистичке милиције и плаћеници искалили су свој гнев по стамбеним насељима Триполија да би се осветили за њихов пораз, испаљивајући десетине ракета на главни град неселективно", изјавио је портпарол Мохамад Гноуноу.

У понедељак је влада јединства поново освојила обалне градове Сорман и Сабрата и неколико унутрашњих градова.

Сорман и Сабрата леже 60, односно 70 километара западно од Триполија, на око пола пута до туниске границе, а њихов губитак је велики ударац Хафтаровим снагама.

Либија је претрпела скоро деценију сукоба откако је дугогодишњи владар Моамер Гадафи срушен и убијен у обојеној револуцији 2011. године коју је подржало неколико западних сила.

УН кажу да су стотине људи убијене, а више од 200.000 расељено откако је Хафтар покренуо своју битку за Триполи, која се брзо претворила у крвави застој.

Триполи задао страховит ударац Хафтару уз велику помоћ Турске! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА