Најновије

СРБОМРЗАЦ БАЈДЕН НЕ ХАЈЕ ЗА КОРОНУ: Наставља кампању упркос пандемији!

Кампања бившег америчког потпредседника Џо Бајдена за председничку номинацију Демократске странке не губи на интензитету ни током епидемије у корона вируса у САД, извештава АП.

Џо Бајден (Фото: Јутјуб)

Сенаторка Камала Харис из Калифорније прикупља донације за Бајдена, сенаторка Ејми Клобучар, доскорашња Бајденова ривалка хвали бившег потпредседника на телевизији и на Твитеру, а гувернерка Мичигена Гричен Вајтмер појавила се у популарној ТВ емисији "The Daily Show" у мајици са изазивачком поруком на рачун председника Трампа.

У јеку пандемије корона вируса, демократски председнички фаворит Џо Бајден улази у процес одабира кандидата за потпредседника који би се заједно с њим најефикасније борио за гласове Американаца на предстојећим новембарским председничким изборима.

Верује се да су кандидаткиње за потредседничку номинацију‚ Харисова, Клобучар и Вајтмерова својим јавним наступима настојале да демонстрирају лидерске особине и то на политичким темама које су силом прилика, због епидемије корона вируса, доспеле у фокус америчког политичког живота.

У јеку Бајденове кампање за демократску председничку номинацију све политичке теме су неминовно уткане у политичку димензију борбе против смртоносне епидемије која хара Америком, а предизборни политички скупови, незаобилазни инструмент сваке политичке кампање, једва да се игде организују од увођења ванредних мера.

Саветници за стратешко планирање Бајденове кампање сматрају да је избор потпредседничког кандидата веома важна етапа у демократском походу на Белу кућу.

- Све се променило, па је у игри стратегија бр. 2 - стећи поверење гласача, доказати недвосмислено да су кандидати способни да управљају пандемијом - указује Ејдриен Елрод, бивши стратег у изборном тиму Хилари Клинтон.

Бајден је саопштио да хоће жену на функцији потредседнице САД, али је и нагласио да та особа мора бити у стању да преузме председничку одговорност у случају потребе.

Бајденов изборни штаб сматра да је најбоља кандидаткиња за потпредседничку номинацију гувернерка Мичигена Гричен Вајтмер, јер је веома успешна у свом послу у држави Мичиген, успешно комуницира и користи медије и, по свему судећи не зазире и у стању је да се избори са критикама које стижу од Доналда Трампа.

Трамп је недавно ословио гувернерку Мичигена са "та жена из Мичигена", а Вајтмер се након тога појавила у популарној ТВ емисији "Тхе Даилy Схоw", коју гледају милиони Американаца, у мајци са изазивачким натписом "Та Жена Из Мичигена", очигледно на рачун председниковог увредљивог и покровитељског понашања.

Српско-америчка сарадња постаје важнија него икад! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА