Најновије

ЛУКАШЕНКО: Ковид 19 се претворио у политику, што сам и очекивао

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да та држава излази на крај са ситуацијом коју је изазвало ширење вируса корона, истакавши, међутим, да није време за опуштање, јер се ковид 19, као што је и очекивао, претворио у политику.

Лукашенко (Фото: president.gov.by)

„За сада смо одлични, али нипошто не смемо да се опуштамо, јер као што видите, овај ковид се претворио у политику. То сам очекивао“, рекао је Лукашенко током радне посете Гродњенској области.

Председник Белорусије је истакао да се назире „мали трачак наде“, посебно у Минску.

„Код нас је већ већи број ослобођених болничких постеља него људи који су примљени у болницу. Најважније је да нисмо дозволили да дође до експлозије (заразе)“, рекао је Лукашенко.

Он је додао да је Белорусија пошла својим путем у борби против вируса, јер је, за разлику од низа других земаља, сачувала ефикасан систем здравствене заштите.

Лукашенко је скренуо пажњу на то да је Белорусија почела самостално да производи тестове за вирус корона, који су се показали као много прецизнији од иностраних.

Светска здравствена организација 11. марта је објавила пандемију инфекције вируса корона ковид 19. Према последњим подацима СЗО, у свету је заражено више од два милиона људи, а више од 147.000 је умрло. Према подацима од 16. априла, у Белорусији су заражена 4.204 човека, а 40 пацијената је умрло.

Како Бил Гејтс спрема глобалну диктатуру прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА