Најновије

ПАНДЕМИЈА И ПОЗНАТИ: Жика "Зана" - "Када си у болници, није ти ни до чега, а камоли да то делиш са јавношћу" (ВИДЕО)

Колико ће пандемија короне утицати на музичку, филмску и спортску индустрију, била је тема емисије ТВ продукције Хелм Каст "Пандемија и познати". Да ли су исповести познатих о заражености и лечењу од корона вируса едукативне за публику, или су пак пуко привлачење пажње разговарано је са Зораном Живановићем Жиком из групе "Зана", писцем Војиславом Тодоровићем, менаџером Драганом Новичићем, бубњаром групе "НБГ" Владимиром Маркоским, и бубњаром Игором Малешевићем.

Жика "Зана" (Фото: Јутјуб)

- Трудим се да се не трујем информацијама из медија. Поштујем мере, каоо сви нормални људи не можеш да нормално гледаш ту појаву. Сви се разликујемо могуће да је то његов поступак да објасни људима да ово није зезање, ја апсолутно не бих могао да то поделим, не верујем, коме је ту до приче док мучиш своју муку. Нема концерата нема ни профита, ако си добар и плодан аутор добијаћеш тантијеме од Сокоја, овде, други начин зараде су концерти а трећи рад на песмама и продаја. Ово је време да ако си у могућности направиш неку добру песму која ће после ове кризе моћи да се прода, мени то за сада не успева за руком, мора да све колико толико буде нормално да бих стварао, рекао је између осталог Жика, који у новембру планира велики концерт у Штарк арени поводом 40 година "Зане".

Неће само бити у проблему људи из тих индустрија већ и занатлије мали приватници, тешко да ће опстати, питање је да ли ће се опоравити од овога… сматра Војислав Тодоровић.

- За глумце ће увек неки циркус да се прави они се увек пришљамче некоме, нека изборна кампања може да се одради, она већ траје, каже он.

Менаџер Драган Новичић није оптимиста када су одржавања фестивала Егзит и Арсенал у питању, евентуално Бир фест, али ни ту није сигуран, иако се одржава током августа. Будући да се бавио и организацијом ММА борби рекао је да су и спортски догађаји под знаком питања не до јесени већ до краја године.

- Отказивање јесте дефинитивно ударац за привреду. Када се одржавају фестивали градови буквално процветају, све је пуно, на фестивалу се обрне доста новца. Када видимо графиконе коронавируса, видимо да пандемија уопште не јењава. Велики је ризик да на ливаду дође сто хиљада људи. Једино ако се догоди жешће опадање вируса, и стицање колективног имунитета.

Владимир Маркоски је причао и о привођењима уметника који нису ништа ново у Србији. То се дешавало колегама због мајица, њему због слике.

- То ми изгледа као дизање фрке, коме је фрка њему је фрка од свега. Како да ће то да утиче на них, треба да их боли уво за такве ствари. у америци можеш да кажеш шта хоћеш, да певаш и кажеш трампу дувај га и нико те неће хапсити због тога. Наши сиротани реагују јер им смета што их неко не воли. Па шта не волим те и?

Игор Малешевић каже да захваљујући својој школи бубњара, успева да некако премости ово време без концерата.

- Све ми смета, акумулирана ми је енергија од свих музуичара бубњарима је најгоре, мораш да живиш у некој кући, не можемо да се нађемо са неким снимцима треба тои баснословно скупа опрема да не сметаш ником да ти не дође комунална. Добро је то што сам на линији са својим ученицима који су редовни тако одржавамо расположење, радимо и напредујемо. Пробао сам да одем до поште ред је од 50 метара, почело је зезање као деведесетих. Није горе, ово је златно доба за 90те, нек се моја генерација сти првих недеља санкција када није постојала ни једна новина у трафици, ниси имао квасац брашно, без струје смо пекли у зградама кафу на бебипапи и спиритусу...

Прочитајте ОВДЕ    ко каже да живимо у планетарном ужасу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА