Најновије

ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ: "Са гвозденом дисциплином до краја недеље најоптимистичнији сценарио"

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић оценио је да је ситуација током пандемије коронавируса у Србији добра, али да је и даље неопходна велика дисциплина.

Бранислав Тиодоровић (Фото: Јутјуб)

Војводина и Београд смирују ситуацију, према његовим проценама, међутим додаје и: "Југ Србије касни за оним што се догађало на северу земље и Београду."

Оптимизам можемо и, како показују, последњи подаци, очекивати за југ.

"Ситуација се смирује, имамо утисак када видимо резултате теситрања обавјених преко дома здравља у Нишу, може се закључити, да иако се број тестираних не смањује, имамо смањење броја позитивних. Довољно говори да се ситуација смирује, народ придржава и здравствена служба добро обавља посао", рекао је Тиодоровић у Јутарњем програму ТВ Прва.

Кренуло је ка победи, али игра се и друго полувреме у ком нема опуштања, напомиње он.

"Може се рећи да сад све више и више побеђујемо вирус. Али, не можемо рећи да је сада све завершено, морамо и даље да будемо под великом тензијом, посебно у местима попут домова за старе. Ако контролишемо ситуацију, имаћемо ситуацију до краја недеље да дођемо до једне потпуно контролисане болести."

"Са гвозденом дисциплином до краја недеље смо у најоптимиситичнијем сценарију. У мају би били са понеким спорадичним случајем", истиче Тиодоровић.

"Морам да вудем врло опрезан. Јесмо предвидели овакав сценарио. Какав се добија је прави српски, избегли смо италијански. Жлели бисмо да будемо што бољи. Предвиђали смо овакву ситуацију, од предвиђања, то је неки средњи сценари, али морамо да држимо дистанцу и држимо се сваке препоруке за понашање становника.", рекао је он.

Како је рекао изглед за вакцину против ковида 19 постоји до краја године, али објективније је очекивати следеће године.

"Епидемија је Божија опомена, поуку морамо извући!" Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА