Најновије

СТИГЛО НАРЕЂЕЊЕ: Полетела група руских сухоја, прелетели Каспијско море и Иран, почиње ударна акција! (ФОТО)

Руска војска пребацила је неке од својих јуришних бомбардера у Сирију због пропасти Московског споразума, који је позвао на повлачење свих милитантних група са аутопута М-4 (аутопут Алепо-Латакија).

Руска база Хмејмим (Фото: РИА)

Позивајући се на телеграмски канал "РадиоСканер", руска публикација "Авиа.Про" јавила је да је неколико авиона Су-24 недавно стигло у ваздухопловну базу Хмејмим у југозападном делу провинције Латакија.

Данас је неколико бомбардера Су-24 стигло у базу Хмејмим у оквиру планиране ротације, тихо, без буке и прашине. Овај пут смо пошли​​ без водећег у групи, стандардном рутом преко Ирана са планираним допуњавањем два танкера ИЛ-78 изнад вода Каспијског мора - каже се у извештају "РадиоСканера".

Треба разјаснити да није забележен одлазак бомбардера из ваздухопловне базе Хмејмим за Русију, што, највероватније, може указивати не на ротацију снага, већ нагомилавање руских ваздухопловних снага у Сирији, иако ниједан званичник није коментарисао ове наводе - додао је Авио.Про

Руско ратно ваздухопловство често користи своје авионе Су-24 када изводи напад на џихадисте у Идлибу; једну од ових летелица оборила је турска војска у октобру 2015. године.

Какву војну операцију је започела ЕУ, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Ало

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА