Најновије

Тајна српског градића који одолева корони: Поред самог жаришта је, а нема ниједан забележен случај

У Србији је вирусом корона тренутно инфицирано више од 1.000 особа, у Златиборском округу потврђено је 11 случајева, а Ваљево је такође једно од жаришта, међутим, општина Косјерић која се налази на пола пута између Ваљева и Ужица и даље нема ниједног зараженог!

Илустрација (Фото: Pixabay)

Ово место успешно одолева невидљивом непријатељу и зато се може рећи да је тренутно попут италијанског градића Ферера Ербоњоне, који иако се налази у срцу Ломборадије, нема ниједан потврђен случај заразе.

Грађани су веома дисциплиновани, на улицама се ретко ко може видети, и ако изађу носе маске и рукавице. За све време трајања полицијског часа није евидентирано ниједно кршење, нити је написина ниједна пријава. Према препорукама ЗЗЈЗ вршимо дезинфекцију јавних површина и стамбених зграда хипохлоридом – изјавио је за РИНУ, Жарко Ђокић председник општине Косјерић.

Према његовим речима, у самоизолацији тренутно се налази 56 особа, јер су се вратиле са путовања и полиција их проверава три пута дневно, за сада су постојала само три сумњива случаја и код њих је резултат теста био негативан.

Ко је најодликованији Србин сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА