Најновије

ИРАН ПОКАЗАО ЗУБЕ, А ВАШИНГТОН ОДМАХ ЖЕЛИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Техеран послао морнарицу да зароби америчке ратне бродове (ВИДЕО)

У недељу је иранска исламска револуционарна гарда (ИРГЦ) објавила видео снимак на којем се види њихово пресретање америчког морнаричког брода у водама Персијског залива прошле среде.

Амерички бордови (Фото: navy.mil)

 

Револуционарна гарда објавила је видео у одговору на оптужбе Вашингтона да је Техеран 15. априла послао 11 мањих бродова и заградио шест америчких ратних бродова.

 

Иранска морнарица рекла је да се флота од 11 бродова суочила с америчким ратним бродовима, који су више пута занемарили упозорења Иранске револуционарне гарде, саветујући САД “да се придржавају међународног права мора и поморских протокола приликом пловидбе у заливским водама и Оманском заливу, као и суздржати се од објављивања лажи и измишљања."

Пре обављивања овог снимка, америчка морнарица објавила је видео на којем се види 11 чамаца ИРГЦ-а који се суочавају са њиховим пловилима у водама Персијског залива у близини Ормуског мореуза.

Инцидент између две морнарице обележио је први пут ове године да су се њихова пловила толико приближила једна другој.

Русија шаље у помоћ Венецуели подморнице и ратне бродове! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА