Најновије

Немац се боји Немице, док јој Арапин направи седморо деце! (ВИДЕО)

Гост манастира Св Стефан у Сланцима био је проф Милан Брдар, познати филозоф и критичар система. Предавање проф Брдара је покрило широк дијапазон тема од вируса па до мигранта.

Милан Брдар (Фото: Јутјуб)

Мигранти су били најважније питање, поред констатације да Немац нема храбрости да Немици направи дете, а да Арапи истим тим Немицама праве 7оро професор Брдар је рекао:

„Они више брину о Арапима него о нашим породицама које гладују и смрзавају се. Ми се хвалимо што их збрињавамо а сутра ће им градити стамбене четврти. На основу чега ти тражиш бољи живот у Скандинавији само зато што си прешао њихову границу?“

Проф Брдар се дотакао и тренутног режима кроз поређење са француском аристократијом:

„Знате шта је француска Аристократија помислила кад се први пут попрскала парфемима? "Одлично! Тек сада нећемо морати да се купамо". Кажу да је Хенри VIII смрдео на десет метара а нико осим Дворске будале није смео да каже краљу да смрди.“ Објаснио је Брдар.

Обрађена су и нека егзистенцијална питања:

„Како може да се одржи морал ако нема никаквог смисла и уколико нема живота после смрти? Зашто ја не бих порадио тако да све жртвујем својим жељама па ако је бесмислено помислити на велика дела зашто бих се ја онда уздржавао од великих недела не бих ли вас поробио? Ви као сведоци наравно отићи ћете са мном и бићемо записани у историји и ви и ја, ја као злотвор а ви као жртва, али кога то брига? Није задатак религије да има знање или не већ је она ту да обезбеди смисао јер то извире из човекове потребе за вером. Наука то никада не може да замени.

Жртвовање је постало бесмислено већ је постало предмет поруге као хедонизам усмерен на уживање појединца. Наређено нам је да уживамо док једемо Смоки.“ Рекао је проф Брдар у Сланцима.

Тема је била и стање у Црној Гори као и другосрбијанштини :

„Теразијски Црногорац се жали да је грађанин другог реда овде у Београд? Недавно сам се посвађао са једним мојим колегом који је каријеру направио овде и добија од Србије милион динара годишње за лекове а пљује по тој истој Србији јер истовремено није задовољан том Србијом. Питам га па што не одеш доле код Мила да ти он обезбеди лекове?“ „

Професор је додао и да је:

„Дошло је време када мора отворено да се говори о овим стварима. Ми се стално повлачимо и уместо да то повлачење буде дочекамо добрим, они пред којима се повлачимо постају су све гори. Онај ко је подстакао Мила да направи онакав закон, сада ућуткује нашу власт! Овде нам директоришу и праве каријере а нису у стању на 20 метара до протеста против мила да изађу под изговором "Мило, хладно је било"“

Обрађена је и тема деснице и левице у друштву:

„Модерно је бити против деснице и национализма. А за узврат ће добити ултра десницу и то искључиво зато што се не дозвољава постојање "нормалне" деснице и национализма које је елементарно осећање човека и на сваку оптужбу за национализам треба са подсмехом одговарати. Пазите када се један Ненад Чланак буни против српског национализма. Не било ког већ искључиво српског! Свако ко воли своју земљу и породицу је националиста. Он поштује туђе али само ако и други искажу поштовање према њему. Нема љубави у политици. Ако вас не поштују, нема разговора! За љубав ту су мама и тата, деца. Ми смо болесни јер немамо национализам у телу државе. Национализам је одбрамбени (имуно) систем сваке државе. Замислите да у некој држави неко говори против те државе онако како Друга Србија говори против сопствене државе. 24 сата не би издржао на слободи!

У Шиду се мигранти дигли на побуну, војска запуцала! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА