Најновије

СУТРА ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ОД 18! 312 новооболелих, још 3 смрти! Ево кад ће прорадити вртићи!

У Србији је до данас у 15 часова регистровано још 312   новооболелих од вируса корона, а нажалост још 3 особе су преминуле - два мушкарца и једна жена, што је досад укупно 125 смртних случајева.

Коронавирус у Србији (Фото: Јутјуб)

У Србији је досад укупно заражено 6.630, хоспитализовано 3.867 људи, а број излечених је 870. У последњих 24 сата тестирано је  3.111 грађана, што је укупно 41.812 људи.

Заменица директора Института "Батут" Дарија Кисић Тепавачевић изјавила је да ће у склопу релаксирања мера у ванредном стању од уторка бити продужено радно време апотека до 18 часова, а да се очекује и почетак рада грађевинских радника, занатских радњи, салона аутомобила, кафића и ресторана.

Пензионери могу у шетњу трипут недељно од 18 до 1 час.

У Србији је до данас у 15 часова регистровано још 312 новооболелих од вируса корона, а нажалост још 3 особе су преминуле - два мушкарца и једна жена, што је досад укупно 125 смртних случајева.

У Србији је досад укупно заражено 6.630, хоспитализовано 3.867 људи, а број излечених је 870. У последњих 24 сата тестирано је 3.111 грађана, што је укупно 41.812 људи.

Државни секретар др Гојковић је у пресеку подсетио да од сутра полицијски час важи од 18 до 5 ујутру наредног дана, као и да пензионери могу у шетњу трипут недељно у периоду од 18 до 01, уз све мере опреза и заштите. Он је подсетио да од сутра раде пијаце, као и многе занатлије осим оних чији рад подразумева блиски контакт са корисником попут фризера. Неће радити ни објекти у којима се врши делатност која по природи ствари окупља већи број људи попут угоститеља.

Он је на питање када ће прорадити вртићи, с обзиром да је делу становништва дозвољено да се врати на своја радна места, рекао да ће грађани бити благовремено обавештени али да засад то још неће бити случај.

Гојковић је рекао да од сутра новинари могу да присуствују свим догађајима на отвореном уз обавезну заштиту и социјално дистанцирање.

Најстарији у шетњи уторком, петком и недељом од 18 до 1!

На данашњој седници Владе Републике Србије, а у складу са епидемиолошком ситуацијом и мишљењем струке, донете су одлуке у вези са ублажавање одређених мера у вези са спречавањем ширења вируса КОВИД-19. Грађани старији од 65 година, моћи ће почевши од сутра, уторком, петком и недељом да излазе у шетњу у трајању од пола сата. Они ће својих пола сата за шетњу моћи да искористе у периоду од 18 часова до 1 сат иза поноћи, највише шест стотина метара од места становања.

Они од сутра почињу да раде

Од уторка, 21. априла дозвољен је рад послодавцима из области пружања услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача као и послодавцима из области трговине на мало – књижаре, трговци моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, гражевинским материјалом… Зелене пијаце (на отвореном и затвореном простору) од сутра су поново отворене уз обавезну примену свих мера заштите против ширења корона вируса.

ПрочитајтеОВДЕ   шок интервју шведског епидемиолога.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА