Најновије

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАТ ТВРДИ: Председник општине Трговиште организовао журку за време полицијског часа?!

Полицијски синдикат Србије, тачније његова синдикална јединица у Врању, отворено је указала на то да је "председник општине Трговиште Ненад Крстић организовао прославу током полицијског часа", те је закључено да "закон очигледно не важи за све".

Председник општине Трговиште Ненад Крстић (Фото: Јутјуб)

“Од стране револтираних мештана добили смо информацију да је дана 20.04.2020.године око 20 часова у фабрици кондиторских производа "Топ бискит" у Доњем Стајевцу, општина Трговиште, од стране председника општине Ненада Крстића организована прослава за време забране кретања и "полицијског часа“.

Према информацијама, али и фотографијама које су кружиле друштвеним мрежама, прослави је присуствовало око 40 грађана, међу којима и патрола полиције ПС Трговиште са начелником ПС Трговиште, Арсић Ивицом.

Повод за ову прославу је био добијање радног места једног мештанина у ЕПС- у. На самој прослави исти се захваљивао челницима општине печеним прасићима и обилном количином пића.

Као синдикални представник, али и запослени у ПС Трговиште на месту инспектора у групи за сузбијање криминала, пријавио сам случај Дежурној служби Полицијске управе у Врању дана 20.04.2020. године у 22.02 часова.

Поучен искуством и сумњом да ће због трговине утицаја случај заташкати са службеног вајбер броја послао сам поруку директно начелнику ПУ Врање.

Према сазнањима до којих сам дошао, желим да вас обавестим да су се у време моје пријаве у фабрици налазили председник општине као и многобројни представници и лидери локалне власти. Такође и патрола полиције у друштву начелника ПС Трговиште.

Та иста патрола је поступала по мојој пријави!!!!

Установили су да нису тачни наводи моје пријаве и да су се они у кругу фабрике нашли наводно због неке напукнуте водоводне цеви, а да притом то није у надлежност полиције. Наглашавам да догађај везан за наводно напрснуће цеви није ни регистрован да би по њему евентуално поступали.

Не желећи да се ова дрскост, али и незаконитост легализује, ја сам у синдикалном својству доставио допис начелнику. Истовремено сам на званичном профилу МУП-а проследио пријаву, као и на званичном ФБ профилу министра полиције Небојше Стефановића како би неко од њих реаговао и предузели мере у складу са законом и мерама о забрани кретања и окупљања. Те мере су на снази и донете су од стране Владе РС.

Међутим, ништа није предузето јер се ради о политичким моћницима и функционерима МУП-а. Изгледа да закон није исти за све.

Револтиран непрофесионалним поступањем људи који би својим понашањем требало да дају пример, ово сам објавио и нашем синдикалном профилу. Све у циљу алармирања јавности, очекујући реакцију надлежних органа.

Ко дозвољава "моћницима" са партијским књижицама и функцијама да се овако бахато понашају и на очиглед револтираних грађана крше забрану кретања која важе за грађане Србије.

Услед непрофесионалног поступања и партократије још једна незаконитост је легализована. У циљу борбе за истину и општег интереса обраћам се вашој редакцији и грађанима Србије у нади да ћете, као и до сада, имати храбрости да ово и објавите", наводи се у писму Полицијског синдиката Србије, односно синдикалне јединице у Врању, који је потписао председник ове јединице Зоран Петровић.

Прочитајте ОВДЕ када би могло да буде укинуто ванредно стање.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА