Најновије

ТРАМП УПРАВО ПОТПИСАО ВАЖАН ДОКУМЕНТ: Ево шта то значи за САД! (ВИДЕО)

Председник Америке Доналд Трамп потписао је Уредбу за привремену суспензију имиграције. Уредба би требало да важи 60 дана, а о продужетки или променама ове мере одлучиће Трамп са сарадницима, зависно од екомонске ситуације.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Циљ је да незапослени Американци први буду у реду за запошљавање када се економија отвори.

На питање да ли то односи на имигранте који имају зелену карту, или на имигранте у Америци, Трамп је рекао да политика може да се мења, поготово што у Америку долазе људи који помажу фармерима.

"Може да се промени следеће недеље, за две недеље, мењаћемо по потреби, можемо да уведемо строже мере, или лакше", наводи Трамп.

Трамп је најавио да ће у наредним недељама пилоти елитних група правити перформансе у знак подршке радницима у првим редовима борбе против коронавируса. Такође, рекао је да ће се амерички државни празник Дан независности, 4. јул славити као и увек, на Националном травњаку у Вашингтону.

"Ове године ће људи бити на 2 метра једни од других, имали смо десетине хиљада људи просле године, и било је перформанса авијације. Имаћемо прославу".

Трамп тврди да је све више савезних држава способно да отвори економију, али да је рекао гувернеру Џорџије да је његова одлука о отварању преурањена. Републиканац на челу те државе Брајан Кемп донео је одлуку да се од петка отворе у салони за лепоту, спа салони, куглане и теретане.

"Волим салоне за тетоваже и бербернице, али да ли треба да се отворе сад? Ја бих још чекао", рекао је Трамп.

Лекари у тиму за борбу против коронавируса навели су да је могуће да ће се вирус вратити на јесен и зиму, и истакли бојазан да ће ситуација тада бити компликована, јер је то и сезона грипа.

Директор Националног института за алергије и инфективне болести Ентони Фаучи рекао је да социјално дистанцирање функционише и да је зато донета одлука да се постепено отвара америчку економију.

"Није крај, морамо да наставимо да пазимо", навео је Фаучи.

Прочитајте ОВДЕ шта је амерички аналитичар рекао о Клинтоновој политици на КиМ.

Извор: Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА