Најновије

ТРАМПОВ ЧОВЕК ИЗГУБИО КОНЦЕ: Помпео поново напао Кину, а онда тражио помоћ те земље?! (ВИДЕО)

Амерички државни секретар Мајк Помпео поново је данас напао Пекинг због избијања пандемије вируса Ковид-19 и оптужио га да користи ситуацију за напад на комшије, иако је поздравио кинеску помоћ у виду медицинског материјала.

Мајк Помпео (Фото: Јутјуб)

Помпео је рекао да САД верују да Кина није правовремено алармирала свет о избијању инфекције, чиме је прекршила правила Светске здравствене организације, а није ни известила о вирусу који се преноси са човека на човека све док се није проширио по свим кинеским провинцијама.

Према његовим речима, Кина је обуставила тестирање нових узорака вируса, уништила постојеће не поделивши сазнања са спољним светом, чиме је, како каже "онемогућила праћење еволуције болести".

"Кина није поделила све информације које је имала. Уместо тога прикривала је колико је инфекција опасна", рекао је Помпео.

Помпео је оптужио и генералног директора СЗО Тедроса Адханома да је пропустио да јавно оптужи земљу чланицу СЗО да не поштује правила, иако та организација има обавезу да обезбеди поштовање безбедносних стандарда у виролошким лабораторијама.

Амерички државни секретар поновио је и да Кина користи ситуацију како би притискала Хонгконг и Тајван.

"САД се противе томе", рекао је Помпео.

Упитан да прокоментарише вест да САД залихе медицинске опреме добија из Кине, Помпео је рекао да рачуна да ће Кина наставити да испуњава своје уговорне обавезе.

"Рачунамо на то да ће нам пружити помоћ и проати нам ту робу на начин који је у складу са свим правилима међународне трговине", рекао је Помпео.

Прочитајте ОВДЕ какав документ је потписао Доналд Трамп.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА