Најновије

ВРАТИЛО СЕ ОДАКЛЕ ЈЕ ПОЧЕЛО! Свет у паници, пандемија се вратила у Кину! 10 000 000 људи закључано у карантин!

Кина је ставила град од 10 милиона "под катанац" како би сузбила нову епидемију коронавируса након што се студент који се вратио из Њујорка "заразио више од 70 људи".

Коронавирус (Фото: Pixabay)

Велики кинески град Харбин усвојио је драконске карантинске мере против коронавируса након што је откривена нова епидемија, јавља "Дејли мејл".

Више од 70 људи је заражено, а преко 4.000 је тестирано у Харбину, а верује се да је вирус 'увезао' у град студент који се вратио из Њујорка.

Званичници су забранили окупљања и наложили заједницама да пажљиво прате нелокалне посетиоце и возила у граду од око 10 милиона.

Постављени су контролни пунктови на аеродрому и железничким станицама како би се прегледали они који долазе одасвуд.

Вест стиже након што је Кина објавила да су у Вухану, бившем центру пандемије, остала само два критично болесна пацијента.

Харбин, главни град провинције Хеилођијанг на североистоку Кине, суочио се са оним што је сада највећа епидемија коронавируса у земљи.

Влада је јуче објавила директиву којом је наводила даља ограничења за становнике, посетиоце и улазни саобраћај.

Пре уласка у било који јавни објекат и стамбене комплексе, људи морају да користе здравствену апликацију коју је одобрила влада да би доказали да немају вирус, да им се температура узима и да носе маску за лице, истиче се у обавештењу.

Становници морају да следе мере социјалне дистанце. Венчања, сахране, јавни наступи и конференције су забрањени.

Сви потврђени, сумњиви, асимптоматски случајеви и њихови блиски контакти биће стављени у строг карантин. Све њихове комшије у истој згради морају да буду изоловане код куће две недеље, уз непрекидни надзор.

Асимптоматски случајеви су они који носе вирус, али не показују симптоме. И даље могу да шире вирус на друге.

Свако ко је у кућном карантину мора да прође два испитивања нуклеинске киселине којима се открива коронавирус и један тест антитела који показује да ли је особа имала вирус у прошлости.

Харбин, највећи град Хеилонђијанга, већ је наредио изолацију за оне који стижу изван Кине или кључних подручја епидемије.

Градска влада саопштила је да је овог месеца наредила 28 дана карантина за све доласке из иностранства, са два испитивања нуклеинске киселине и тестом на антитела за сваког.

Хеилонђијанг је био на врху напора Кине да идентификује заражене грађане који стижу из Русије, са којима дели границу, како би сузбила ширење вируса.

Зашто је Бил Гејтс веома озбиљна претња сазнајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА