Најновије

НИСМО СЕ ПОМЕРИЛИ СА МРТВЕ ТАЧКЕ: После четири године сви се осећамо као "комплетни идиоти"

Новинарка Инсајдера Сенка Влатковић Одавић изјавила је у Новом дану да ни после четири године није померено са мртве тачке откривање налогодаваца и починилаца рушења објеката у београдској четврти Савамала.

Београд на води (Фото: Јутјуб)

Подсетимо, пре четири године у ноћи између 24. и 25. априла група непознатих особа под фантомкама, тешком механизацијом, срушила је објекте у Херцеговачкој улици, у београдској четврти Савамала, чији је део простора намењен изградњи "Београда на води". Починиоци и налогодавци до данас нису откривени.

"Имамо само једну осуду и то шефа смене у полиицији зато што то вече није реаговао. Он свакако није могао да буде једини, да је и хтео, који је о тако нечему могао да одлучи", сматра Влатковић Одавић.

Она подсећа да је и даље цео поступак у предистражној фази.

"Ко су налогодавци и ко су они под маскама, дошли су са тешком механизацијом и није било тешко утврдити", каже она. 

Она истиче и да тужилаштво и полииција пребацује одговорност једни на друге.

"Стално се врти у круг, тако да не можете да кажете ко није одговоран што до сада случај није решен", рекла је Влатковић и оценила да је случај Савамала "највећи пример урушавања правне државе".

Подсећајући на изјаву тадашњег премијера да је то само "комплетни идиот" могао да уради, Влатковић Одавић је рекла да се, после свих година и чињенице да немамо информације о налогодавцима и починиоцима, "сви ми осећамо као комплетни идиоти".

Према мишљењу Влатковић Одавић, било би време да се републичка јавна тужитељка Загорка Доловац укључи и "откочи процес".

Да ли је Трампов човек на страни Србије сазнајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА