Најновије

АМЕРИ ГУБЕ СВОЈУ СТРАТЕШКУ ПРЕДНОСТ: Руска ракета Нудољ узнемирила стране војне стручњаке

Војни експерт Виктор Литовкин указао је на разлог због којег Американци желе да искриве слику успешног тестирања руске ракете.

Нудољ (Фото: Јутјуб)

Након што су руски војни програмери спровели успешан тест ракете Нудољ и успели да достигну суперсоничну брзину, Сједињене Државе су почеле да фабрикују панику.

Истовремено са руским тестирањем, америчка страна намерно је покушала цео свет да доведе у заблуду, тврдећи да ће ово оружје Русија користити за уништавање непријатељских сателита. Читаву ситуацију прокоментарисао је и војни експерт Виктор Литовкин:

“Ракета Нудољ није пуноправно противсателитско оружје – то је систем за пресретање стратешких ракета које могу да нападну главни град и његову економску регију”, објашњава стручњак праву сврху руске ракете и додаје: 

„Штавише, они су увек истицали да „прекоморски партнери“ никада нису волели јачање њихове одбране. Због тога сваки пут излазе са оптужбама”, приметио је Литовкин, указујући на квалитативно јачање стратешки важног региона Русије, након што нове ракете ступе у борбену дужност.

Стручњак је објаснио да је Пентагон заправо намерно изменио суштину ракета Нудољ, користећи замену теза:

„Американцима је корисно да наставе да демонизују Русију – приказујући је као непријатеља демократије, као агресора, освајача и свега осталог што је деценијама записано у приручницима Пентагона“, рекао је Литовкин.

Истовремено, стручњак је истакао прави разлог таквог понашања Американаца након тестирања ракете Нудољ у Русији:

„САД већ сада осећају да губе своју стратешку предност, јер сваки пут праве буку у читавом свету, оптужујући Русију да ствара супер-оружје и Бог зна шта још“.

Руси развили роботску борбену платформу Маркер! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА