Најновије

КИНЕСКИ ХАКЕРИ НАПАЛИ САД! Министарство правде: Забринути смо јер су напали сајтове болница и лабораторија због короне!

У Сједињеним Државама напади хакера на сајтове америчких владиних агенција и медицинских институција које имају кључну улогу у решавању епидемије постали су учестали, јавља CNN.

Хакер (Фото: pixabay. com)

Америчка ТВ мрежа наводи да званичници САД истичу да је циљ ових напада крађа истраживања о корона вирусу и сматрају да иза њих стоји Кина.

Хакерским нападима погођени су сајтови болница, истраживачких лабораторија, установа за пружање здравствене неге и фармацутских компанија.

Амерички званичник који је упознат са нападима рекао је за CNN да постоје само два места на свету из којих би ови напади могли да потичу - Русија и Кина, када се узму у обзир њихове размере и циљ.

Након оклевања да за ове нападе оптужи само једну земљу, администрација редседника Доналда Трампа кривицу је ипак свалила на Кину.

Из министарства правде наводе да су посебно забринути због напада кинеских хакера на сајтове америчких болница и лабораторија са циљем да украду резултате проучавања корона вируса.

Они су истакли да данас не постоји ништа вредније на свету од биомедицинских студија о вакцини против КОВИД-19, и то не само са комерцијалног аспекта, него и геополитичког.

ПрочитајтеОВДЕ  најновију колумну Глобал Рисрча.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА