Најновије

НАРОД СЕ ДИГАО! ШЕРПЕ СПРЕМНЕ: У недељу неће бити избора, али грађани спремају изненађење Вучићу каквом се није надао (ВИДЕО)

Иницијатива Не давимо Београд позвала је грађане да у недељу 26. априла, у 20,05 часова са прозора или балкона направе буку против актуелне власти у Србији.

Један од ранијих протеста Иницијативе Не давимо Београд (Фото: Јутјуб)

У позиву је апућен апел да грађани и грађанке Србије покажу да “одбијају да буду поданици у диктатури у коју нас криминална политичка елита увлачи”.

“Направите буку пуштајући музику, дувајући у пиштаљке или трубе, ударајући у шерпе или на било који други начин којим шаљемо поруку да ћемо се борити за демократску, слободну и солидарну Србију.

У недељу 26. априла у Србији је требало да буду одржани избори чији резултат се унапред знао. Претњама, притисцима и насиљем према неистомишљеницима, скоро потпуном контролом и злоупотребом медија, партијским преузимањем правосуђа, као и уценама и економским угњетавањем великог броја грађана, режим је Србију довео корак до доктатуре. Ванредно стање и глобална криза КОВИД 19, учинили су ствари очигледним. Док су се наши медицински радници борили са заразом, а радници одржавали живот градова радећи под ризиком, владајућа странка наставила је предизборну кампању не осврћући се на могуће последице, а третирајући опасност од пандемије као борбу за рејтинг у којој по сваку цену треба да испадну спасиоци. Онима који су критички писали или упозоравали у јавности да бајка коју су нам сервирали није истинита, нашли су се на удару режима. На крају, могли смо да видимо и да у нашој земљи све зависи од одлуке једног човека који је по потреби доктор, телевизијски водитељ, полицајац или судија”, саопштила је Иницијатива Не давимо Београд.

Они истичу да се у Србији енормо богати група људи окупљена око власти.

“Последице оваквог отимања државе од грађана, уништавања институција и централизовања моћи у рукама криминалне елите, су енормо богаћење екипе блиске власти и све тежи услови живота и рада за велику већину наших грађана и грађанки.

Србија ће се изборити са корона вирусом, али ће се изборити и са режимом који нам је окупирао и отео државу”, закључује се у саопштењу.

Прочитајте ОВДЕ како је интервју Марка Видојковића уздрмао Србију.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА