Најновије

НЕСТОРОВИЋ: Показало се да никотин штити од коронавируса, они који пуше 5 до 15 цигарета дневно немају теже клиничке слике…

Пулмолог и члан Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД-19 Бранимир Несторовић изјавио је у емисији Фокус на ТВ Б92 да “умерени пушачи ређе имају компликовану клиничку слику од коронавируса и да се показало да никотин штити од тог вируса”.

“Цигарете оштећују плућа, ја сам за 0 коришћења цигарета, али се показао да они који пуше од пет до 15 цигарета на дан немају теже клиничке слике”, рекао је Несторовић.

Он је додао и да се никотин у тело може унети и на други начин, а не само преко цигарета, као и да нана има у свом листу више никотина него дуван.

Британски лист Гардијан претходно је објавио да француски истраживачи планирају да тестирају никотинске фластере на пацијентима који имају коронавирус и на здравственим радницима на првој линији фронта, након што је студија показала да пушачи могу да буду много мање изложени ризику од заразе коронавирусом.

Студија обављена у једној великој париској болници сугерише да би супстанца у дувану – можда никотин – могла да спречи заразу коронавирусом код пушача, а клиничка испитивања никотинских фластера чекају одобрење здавствених власти у Француској.

Прочитајте ОВДЕ  шта то власт намерно ради.

Извор: nedeljnik. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА