Најновије

ОВЕ ДВЕ СТВАРИ БИЋЕ ЗАБРАЊЕНЕ ТОКОМ МАЈА У СРБИЈИ: Грађани највише питају за то, али одговор је и даље не...

Током маја неће моћи да се организују свадбе и крштења, каже покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић и додаје да се живот полако нормализује, али да мере морају постепено да се релаксирају.

Београд (Фото: Јутјуб)

Гојковић је навео да иде лепо време, да грађани треба да изађу напоље и шетају, али да то никако не значи да на једном месту на отвореном може да буде 50, 100 људи.

"Сада нам стиже највећи број захтева са питањима грађана да ли у мају могу да организују свадбе, крштења. Одговор је - још увек не. За то има времена и биће времена. Полако релаксирамо уведене мере", рекао је Гојковић за Тв Пинк.

Истиче да се живот полако нормализује, али да грађани морају да схвате да је вирус и даље у популацији и да сви морамо бити опрезни.

"У наредном периоду грађани морају бити обазриви. Нови круг инфекције, који би узроковао поново повећање заражених, нас враћа на почетак. Зато је важно да се и даље одржава социјална дистанца, када морамо да будемо у групама обавезно да се носе маске. Они који имају респираторне инфекције морају да се изолују, јаве лекару", каже Гојковић.

Подсећа да се кренуло са попуштањем мера тако што су отворене занатске радње попут обућара, кројача, где нема личног контакта. Следећи корак је отварање фризерских, козметичких салона, теретана. Препорука је да се ради на заказивање, како у салонима не би било више људи.

Наводи да некима смета што он инсистира да се поштује закон. Гојковић напомиње да је на почетку епидемије вируса корона у Србији до њега дошла информација да је пет стоматолога заражено и да и даље раде приватне ординације.

Тада је, како каже, реаговао бурно, у старту рекао да ће то бити предмет истраге и да су након те његове изјаве све стоматолошке ординације затворене, јер су схватили да могу бити извор заразе.

За Војводину наводи да има савршене резултате, што се тиче епидемије вируса корона, а гледано цела Србија - фантастичне резултате.

То, тврди, поткрепљују и бројке о броју умрлих на 100.000 становника.

У Србији су на 100.000 становника умрла два ковид пацијента, у Војводини један. Швајцарска има 10 пута више умрлих, Белгија 30 пута више, Шпанија 156 пута већи број умрлих, Италија 177 пута већи број умрлих на 100.000 становника од Србије.

Прочитајте ОВДЕ    шта је то шокантно рекао Несторовић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА