Најновије

КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: Неко ће морати да одговара за пропусте у социјалним установама

Суштина је била да се спречи да вирус уђе у социјалне установе због карактеристика корисника, рекла је за РТС Заменица директора Института за јавно здравља Србије „Др Милан Јовановић Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић

Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: Јутјуб)

Она је истакла да је очигледно било пропуста на различитим нивоима и да ће неко морати да сноси одговорност.

Наводи да је сада приоритет да се корисници сместе у одговарајуће установе да би били на правом месту ако дође до комппликација.

Кисић Тепавчевић за РТС каже да је редовно било извештавање о ситуацијама у домовима за старе и да је први велики ризик уочен у Геронтолошком центру у Нишу.

Она истиче да се тада брзо реаговало и да су у кратком периоду корисници пребачени у КЦ Ниш.

„По истом принципу се јуче деловало у Неготину. Организован је превоз за кориснике и запослене до КЦ Ниш и рађена је тријажа“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Кисић Тепавчевић је изјавила да корона вирус и даље циркулише у популацији, али да је сада много тога на појединцу и личној одговорности.

Она је за РТС казала да индиректни показатељи, попут већег броја асимптоматских случајева и лакших случајева и мањег броја прегледа на инфективним клиникама показују да је дошло до пада способности вируса да изазива тежи облик болести.

Упитана о почетку рада фризерских салона и теретана, Кисић Тепавчевић је рекла да се постепено враћају нормалне животне активности, али да ипак такве услуге треба користити када је то најпотребније.

Она је је казала да још није дефинисано када ће школе и вртићи почети да раде, а да ће Универзитет донети одлуку о томе када ће се студенти вратити на факултет и додала да ће ускоро бити одржана проширена седница ректорског колегијума.

Када ће вакцина против короне бити пуштена на тржиште сазнајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА