Најновије

Укупно 162 жртве коронавируса, даље ублажавање мера зависи од ситуације

Од коронавируса у Србији су до сада преминуле укупно 162 особе. Зараза је потврђена код 8.275 особа. Влада Србије упутила Скупштини на потврђивање одлуку о проглашењу ванредног стања, седница сазвана за уторак.

Стручни тим (Фото: Влада Србије)

Велики број старијих и данас искористио време за шетњу. Теретане и фризерски салони почели с радом, али уз строге мере. Међугардски саобраћај од следеће недеље. Епидемиолог Предраг Кон каже да ће се после сваке седмице процењивати ситуација и на основу те процене ублажавати мере.

Агенција УН за избеглице (УНХЦР) са олакшањем констатује да ниједно избегла особа или тражилац азила у Србији није инфициран вирусом ковид-19, саопштио је шеф представништва те агенције Ханс Фридрих Шодер.

У свакодневном смо контакту са државним органима и нудимо им помоћ да поново омогуће приступ територији особама у потреби за међународном заштитом, да поново успоставе регистрацију и азилне поступке и врате избеглицама и тражиоцима азила слободу кретања и друга права у Србији, додао је Шодер, наводи се у саопштењу УНХЦР.

У саопштењу се указује на позив УНХЦР европским земљама да заштите многобројне добре праксе и удвоструче напоре на јачању азилних система у Европи у овим тешким временима.

У Новом Пазару укупно 82 оболелих

Завод за јавно здравље у Новом Пазару саопштио је да је у овом граду од 59 нових испитаних узорака један пацијент позитиван на коронавирус. Из Завода појашњавају да је ово пацијент код кога је раније утврђено присуство овог вируса.

У Новом Пазару је до сада укупно потврђено присуство корона вируса код 82 особе, а из привремене ковид болнице у кућну изолацију отпуштено је укупно 19 пацијената, па се тамо тренутно налази 47 пацијената.

У Црној Гори нема новозаражених

Лабораторије Института за јавно здравље Црне Горе завршиле су анализу 94 узорка међу којима није било нових случајева инфекције новим корона вирусом, саопштено је вечерас у Подгорици.

Број регистрованих случајева инфекције и даље је 321, али је повећан број опорављених пацијената који су имали два узастопна негативна теста - за последња 24 сата још 36, а укупно 189.

Од почетка епидемије преминуло је седам особа, а тренутно 125 такозваних активних случајева.

Прочитајте ОВДЕ    ко је то оптужио Мила за издају.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА