Најновије

УСТАНАК ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА: Вучићу одзвонило? Комплетна српска опозиција заједно у борби против страховладе! (ВИДЕО)

Комплетна српска опозиција, која се данас окупила испред Народне скупштине у знак незадовољства мерама Владе и ванредним стањем, најавила је протест у четвртак на истом месту од 18.00 до 20.10 часова. Такође, као и синоћ, и вечерас од 20.05, а и наредних вечери, грађани ће буком, пиштаљкама и ударањем у шерпе и длановима изразити незадовољство мерама Владе и свеукупне актуелне власти на челу са Александром Вучићем.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Становништво ће и за време првомајских празника, како сада ствари стоје, морати да проведе 83 часа у карантину, а јединствена опозиција поводом те одлуке најавила је протест испред Народне скупштине који ће трајати од 18.00 до 20.10 часова.

Придружујем се апелу колега из "Не давимо Београд", акцији коју је предлагала и Социјалдемократска странка и професор Слободан Првановић, да покажемо протест против свега што нам се дешава, против најригорознијих мера у Европи које, нажалост, по бројевима не дају довољно ефекта. У четвртак, у 18 сати, као наш лични чин протеста против свега што се дешава, што сматрамо да није у складу са демократским вредностима, против затварања на четири дана, окупићемо се овде као народни посланици, лидери опозиције, да протестујемо против тог чина који сматрамо апсолутно непримереним и непотребним. То је наш пристојан и нормалан став - рекао је Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде.

Председник Иницијативе "Не давимо Београд" Радомир Лазовић искористио је прилику да позове све грађане како би и вечераас од 20.05 часова исказали незадовољство под називом "буком против диктатуре".

Кључно је питање шта се дешава са грађанима и шта грађани имају да кажу и зато вас позивам да са својих прозора и балкона дигнете глас и покажете буком како се боримо против диктатуре, да нећемо ћутати. Ово је тежак тренутак за све грађане који су приморани да седе у својим кућама, али нису приморани да трпе и ћуте. Позивам вас да буком дигнете свој глас, да Србија не жели у диктатуру, да смо свесни где нас воде и да се томе супротстављамо. Притисак на диктаторски систем мора трајати све време и зато вас позивам да вечерас у 20.05 часова након аплауза и подршке за људе који раде под ризиком, покажете незадовољство у 20.05 са својих прозора и захваљујем се на придружењу овом бунту - рекао је Лазовић.

Грађани су у недељу увече широм Београда и Србије ударали у шерпе и дували у пиштаљке као знак огорчености и љутње диктатуром режима и нехуманим мерама који је исти донео.

О лажима о Трамповом решењу за КиМ и Вучићу као слуги дубоке државе прочитајте ОВДЕ!

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА